Mitt egna pepp!

Nu har det gått nästan två månader, och jag är förvånad över mig själv. Till sist så har jag hittat något som funkar på mig och som peppar mig i stort sett varje dag. Visst, vet med mig själv, att jag brukar gå ut hårt och sedan blir det skit med allt men detta sätt känns rätt bra för min del.
Jag ska inte tala om vad tecknen betyder för er andra, men för mig så betyder de rätt mycket och jag känner mig rätt nöjd de dagar som jag har alla tre tecknen ifyllda. Ibland när jag funderar på något som berör dessa tecknen, så tittar jag på almanackan, och för det mesta så gör jag rätt :)
Det perfekta vore, att ha lite mindre gröna kryss, kanske lite mer blåa ringar och kanske även lite mer röda kryss men jag är nöjd som det är nu. Det kunde absolut ha varit sämre, vilket det har varit, så nu går det bara åt rätt håll. Det bästa är också, att dessa markeringar är helt ärliga! Vilket känns bra, även om det bara är jag själv som vet om jag har "ljugit" för mig själv. Trodde faktiskt inte, att jag skulle kunna hitta något som kunde peppa mig så att jag gjorde en vändning i rätt riktning, men hoppet är ju det sista som överger en, och enbart det ger mig tillfredsställelse för tillfället. Nu får jag bara hoppas, att några andra hopp finns för mig i framtiden också, men det får bli en senare fråga.
Efter att ha varit på gående fot idag, över nio kilometer, så är jag nu rätt trött och i och med detta, så vänder jag blad i almanackan och börjar med nya tag i en ny månad imorgon!
 
LYCKA TILL NI ANDRA SOM BEHÖVER PEPP, NI LYCKAS SÄKERT OCKSÅ!
NATTI ALLA DÄR UTE!
 
 
#motivation - #pepptips

Underbar tandläkare!

Idag var det mycket som skulle göras, först skulle bilen lämnas in för en förkontroll inför besiktningen (som var gratis) och sedan blev det promenad till tandläkaren, vilket inte var gratis :( men vilken underbar tandläkare hon är. Jag brukar säga, att jag hellre tatuerar mig än att gå till tandläkaren och då har jag ingen tandläkarskräck, men jag fick nog ändra på det idag. Jag låg nästan och somnade när hon borrade och lagade mitt enorma hål. Snacka om att jag kände mig trygg hos henne. Enda nackdelen är, att det kommer att kosta rätt mycket för tre besök, så det får väl bli vatten och knäcke framöver....
En underbar höstmorgon i Kalmar, och folket började vakna till liv.
Dessa är så fina, men ack så argsinta. Har blivit jagad en gång som ung av en svan och gud, vad rädd jag var.
Jag har saknat något bra att springa i och träna lite annat, än plan mark och här var det perfekt. Både trappa och med grus, och det var åt två håll också, så hit kanske man skulle kunna ta sig någon gång att jogga lite uppför och nerför. Kalmar är ju en rätt plan stad annars, så det gäller att ta till vara på det som man hittar.
För nu börjar jag bli sugen på att börja jogga lite, inte bara gå, men jag ska ta det i min takt så jag inte blir "överansträngd" i kroppen med sträckningar och dylikt. Det är långt till beach 2015 :)
 
Efter en jobbdag, så blev det åter igen en promenad för att hämta min bil och domen blev inte så farlig. De hittade två mindre fel och tror inte att de är så dyra att fixa, och om jag är riktigt snäll så kanske bror min fixar det. Vi får se. I alla fall, sammanlagt har jag gått nio kilometer idag så jag kände mig rätt nöjd när jag väl kom hem. Och jag var också tvungen att köpa mig lite grillade revben, eftersom jag inte "hann" smaka dem innan jag vaknade igår morse. :) Men det var inte systers revben helt enkelt. De var okey, men inte alls så goda som systerysters. Kvällen blev väldigt lugn hemma för mig, inga onödiga steg :)
 
 

"Mitt liv, mitt beslut" av Maria Andersson

Efter att ha haft huvudvärk hela dagen, så gick jag faktiskt hem innan klockan fem idag :) He-he, jag var själv väldigt förvånad men som sagt, har haft en jobbig huvudvärk nästan hela dagen så jag har haft min dörr stängd nästan hela eftermiddagen i alla fall, för det kan vara väldigt högljutt på jobbet emellanåt. Hade en bok som jag var tvungen att läsa ut, och det var ju underbart väder så var satte jag mig? Jo, givetvis ute i mina trädgårdsmöbler, och kände mig nöjd med att jag inte har plockat in dem än.
En mugg med varma koppen och två knäcke, lite lagom att stoppa i sig innan jag sedan skulle vidare ut på promenad.
Den här boken är den senaste som jag nu läste ut, och som skulle lämnas tillbaka idag. En självbiografi som var rätt bra faktiskt. En tjej som växte upp i rätt hemska förhållande, inget vanligt familjeliv utan ett liv med en pappa som flyttade till Kanada, en mamma som hade problem med spriten och med elaka män. Maria själv fick agera mamma till sina småsyskon och blev själv slängd genom en glasdörr av en av mammans män. Hon blev mobbad, hade svårt att ta hem kompisar, men genom hennes livsvilja och tro på sig själv så tog hon sig vidare.
Hon fick ett familjeliv och tre barn. Hoppade på mycket olika saker och engagerade sig men hamnade tyvärr i fel mans händer och blev hotad. Hon har startat Dreamhill med Anders Bagge, varit iväg med Magnus Hedman i något engagemang (kommer inte ihåg), ansvarade för Victoriadagen för något år sedan. Hon har lyckats i sitt liv trots sin hemska uppväxt men hon har gått genom många hinder. En intressant läsning, och hon är endast 44 år. Men ibland när jag läste, så tänkte jag att detta kändes som påhittat, inte uppväxten men allt i det vuxna, men det är väl att jag är en vanlig tråkig medelsvensson :) En lättläst bok med många bra uttryck, så läs gärna denna någon gång.
Efter mitt bokmys ute i solen så blev det en runda ner till biblioteket för att skaffa ny bok, så en skön kväll med lite läsning, fyra kilometers rask svettig powerwalk och därefter lite arbete framför datorn efter helgens partyn. Men har även haft tv-mys med vindruvor, te och knäcke med lite olika serier, och fönstrena helt öppna och det är snart oktober!
 
NU ROPAR MIN SÄNG PÅ MIG I ALLA FALL, SÅ GOD NATT ALLA!
 
 
 

Sopparöra!

Idag har det varit städning på schemat, för jag väntade besök på kvällen och när jag väl får besök så måste jag alltid städa, he-he, jag skulle verkligen behöva ha besök lite oftare. Som vanligt så kommer jag igång alldeles för sent, men jag jobbar effektivt när jag väl sätter igång. Hittade mitt köksbord, hittade mitt köksgolv och såg ännu en gång hur mycket kläder som jag har och som har krympt i tvätten :) och hittade även lite möbler i vardagsrummet. Alla inneboende fick flytta ut, och toaletten fick sig en omgång! Kändes bra, och jag var redo för resten av dagen som bestod i min buggkurs vilken var ännu roligare idag. Hade några rätt bra dansturer med några av grabbarna. Det är roligt att dansa med någon som för bra och lätt att följa.
Gjorde ett storkok idag, något som mina söner brukar gilla och det är perfekt att göra en söndag inför en arbetsvecka. Ett enkelt recept att göra och går rätt snabbt också.
Så detta bjöd jag min son med flickvän på ikväll, min goda köttfärssoppa och goa knäckebröd med ost. Efterrätt blev smarrig glass från Triumph, lakrits/chiliglass och mangosorbet. Fast P åt flera portioner så blev det mycket kvar till lilla mig.
Vilket passar mig perfekt inför en arbetsvecka. Fram med matlådorna och fylla på. Imorgon så är det ingen soppa längre utan köttfärsröra för pastan sväller ju rätt mycket och just den här pastan tyckte jag var snabb på att svälla som ni ser. Men gott är det...
Så där ja, ingen matlagning på hela fem dagar. Det är ju kanon, och efter jobbet så får det bli någon mjölkdrink eftersom jag har tre liter mjölk i kylen och en massa olika pulver här hemma. Desto mer tid för promenader och annat som jag behöver pyssla med. Det känns bra, att jag har kommit in i det här med storkok på söndagen, och som sagt, mig gör det inget att äta samma rätt i fem dagar, ja det blir ju faktiskt sex dagar. Bara det är gott!
Varsågoda, om ni vill prova att göra den här soppa. Men frågan är, varför tog inte gästerna hand om disken? Det tycker jag faktiskt att de kunde ha gjort, i alla fall min son, he-he, för tänk så många gånger som jag har diskat efter honom :) Vi hade i alla fall en trevlig stund, och S fick se P som en liten kille på alla kort som jag har hittat i mitt förråd. Ja, han var en gullig pojke när han var liten :)
Nu får min kropp sig en genomkörare i min massagestol vilket var behövligt efter att ha jobbat två kvällar och sedan lite städning och buggning idag. Det ska bli skönt att krypa ner under täcket när söndagsfilmen är slut, eller ja det gör jag nog innan.
 
SOV SÅ GOTT ALLA DÄRUTE, IMORGON NYA TAG!