Placebo och sjukgymnastik!

Man tror att saker och ting ska bli bättre och likaså vissa sjukdomar och skador men tydligen inte! Är så förbaskat trött på att inte kunna sova en hel natt, och i natt åter igen riktigt ont i benet och bara legat och gnytt och kanske någon tår föll också. Nu skiter jag i tolv timmars-regeln om att äta morfintabletterna. De verkar ju inte och jag börjar nästan tro, att det är placebotabletter som jag har i min ask! Eller kan man inte vara mottaglig på vissa droger/läkemedel? Jag hade stor förhoppning på detta läkemedel, men antingen är min värk fruktansvärd stark eller är jag inte mottaglig. Ont har jag i alla fall, och värre blir det!
Hade bokad tid till sjukgymnasten idag och jag hade räknat med att cykla dit, så jag fick i gång benen, ja hela kroppen för jag upptäckte ju i fredags att det gick rätt bra att cykla en liten bit i alla fall. Undviker att köra bilen. Men det öste ner när jag kom ut, så det fick bli bilen men innan jag kom ut till den! Alltså jag hade så fruktansvärt ont så jag ville bara falla ihop på väg ut till bilen, och då hade jag den gudskelov parkerad rätt nära mitt hus. Förstår inte varför det inte blir bättre för nu har jag vilat i en vecka, inga promenader, ingen powerwalk och ingen långcykling och jag ska röra mig i den mån det går gällande smärtan, men det funkar ju inte!!! Har inte tålamod till sånt här! Vill inte gå hemma, vill jobba och helst vill jag ut och springa och röra på mig.
Besöket hos sjukgymnasten var inget trevligt, jo indirekt var det väl okey och jag fick fyra stretchövningar som jag ska göra flera gånger dagligen för att försöka få loss nerven som sitter fast i min jäkla skinka någonstans! Något diskbråck ansåg inte sjukgymnasten att jag har för jag har inte ont där man ska ha ont när man har diskbråck. Ja, det var ju positivt. Men det har jag nog inte trott själv och det var akutläkaren som misstänkte det. På bänken hos sjukgymnasten så låg jag på magen och han vinklade upp mitt onda ben så att min fot nästan skulle nudda min skinka, och ÅH FAN vad ont det gjorde och tårarna rann och sminket rann och ja, jävligt ont helt enkelt. Jag kunde inte lägga benet rakt ut längs med det friska benet när jag låg på rygg så där kom de där jäkla tårarna fram igen. Ja, han fick nog se min värsta morgon idag. Dessutom hade jag inte mina snyggaste underkläder på mig!!!! Vad tänkte jag med? Ja, med min tablettmissbrukande hjärna antar jag. Och benen orakade och mer därtill! Alltså en "medelålders" gråtande kvinna med sminket rinnande och med håriga ben och osexiga underkläder, herregud vilket jobb han har!
 
Han trodde nästan, att det var en annan nerv som var i kläm, eftersom det mesta av värken var på framsidan av benet, så nu ska jag töja glutealmuskeln. Ja, jag gör vad jag kan för att få bort detta för jag står inte ut. Eventuellt provar akupunktur också, för det har jag bra erfarenhet av från tidigare besvär. En annan sak som låter intressant är att få hjälp av TENS. Ja, den diskussionen får vi ta på fredag när jag ska dit igen (med snyggare underkläder, ha-ha, men de håriga benen får nog följa med för jag kan ju knappt röra mig så hur sjutton kan jag raka mig då?).
 
Skämt åsido, inget i-landsproblem men något som störde mig i alla fall mellan gråtattackerna. Fick strunta i jobbet på eftermiddagen vilket jag givetvis inte hade räknat med, men som sagt, värken tog överhand. Tog mig en näve med tabletter och kröp till kojs och sov några timmar utan värk faktiskt.
 
Har också fixat fram kryckor till mig, som jag tänkte testa att använda ibland, främst när jag ska gå någon längre sträcka, som till exempel till jobbet. Aldrig gått med kryckor så det kan bli en upplevelse! Jag vet, att jag låter gnällig här nu, och det är jag också, för jag avskyr mitt liv just nu. Vet absolut, att det finns människor som har det mycket värre men trots det, så är ju sitt egna liv sitt käraste.
 
Imorgon blir det en bilfärd igen, men gudskelov så ska jag inte köra. Jag och yngste sonen ska ner till Lund med äldste sonens bohag och annan packning, för nu får han sitt studentrum imorgon. Känns bra för oss alla, att han nu kommer på plats. Men har ju inte kunnat inhandla så mycket som jag har velat till honom, men han kan faktiskt handla själv säger han, ha-ha, ja, jag vet, men jag är ju mamma! Han tyckte ju, att jag skulle sjukskriva mig idag för att vila inför imorgon och han fick ju som han ville.

UPPSKATTAT IDAG: MINA ÖVNINGAR
EJ UPPSKATTAT: MIN HEMSKA VÄRK
 
Håll tummarna så att jag får sova någorlunda!
 
#frusterad - #ischiaseländigt - #tröttpåattvarasjuk - #villjobba

En helg på soffan!

Jag har hållit mig borta från några blogginlägg nu i helgen, för jag har helt enkelt inte haft lust och ork! Att inte ha ork att blogga, ja då är det mycket som är fel med mig. Att ha ont nästan hela tiden tar musten ur mig, och att inte kunna sova en hel natt på en hel vecka snart, tar också musten ur mig! Tycker inte att smärtlindringen hjälper speciellt mycket, och jag har noll koll på hur jag tar tabletterna när det är som värst. Var några timmar på jobbet i alla fall på fredagseftermiddagen och jag tog cykeln bort till jobbet, och det gick rätt bra, men vi har långa korridorer på sjukhuset och det tog tid att gå in till jobbet. Det gick rätt okey att jobba, så länge jag satt stilla på min stol. På kvällen körde jag till Nybro för att hämta upp min son vid tåget. Nu efter hans första vecka i Lund. Det gick inte så jättebra att köra bil, jo, det gjorde det väl, men det var rätt jobbigt med mitt högra smalben där jag har väldigt ont förutom i höger skinka. Så jag körde väldigt lugnt och hade min vänstra fot på gaspedalen. Ja, lugnt, inte 110 - 120 som jag brukar köra. Men det kändes i alla fall när jag klev ur bilen i Nybro. Åh vad jag avskyr att vara skadad och beroende av andra, i detta fallet en annan chaufför, men så skadad är jag inte. Jag och min son körde vidare hem till Flygsfors där helgen tillbringades.
Min sovkompis hela fredagsnatten, Lillan. Jätte gosig men vassa klor. Hon sov hos mig hela natten, fast jag låg och vände mig och satte mig och var uppe. Ja, jag sov i en soffa också, men det gick nästan bättre än i min egna säng.
En stapplande Gitte kan inte vara till så mycket hjälp men jag tänkte att jag kunde fixa middagen i alla fall på lördagen. En köttgryta, vilket jag sällan gör. Min kära mor förlitade sig helt på mig men det tog tid för mig.
Givetvis sittandes på en pall. Ja, det går inte snabbt för mig i nuläget.
Salladen får jag alltid göra, för mamma tycker att jag gör så god och fin sallad. Jag begriper inte detta, men glad över att hon tycker om dem.
En höstig köttgryta med griskött, morötter, äpple, champinjoner i och mycket annat. Tager vad som finns! Därefter hade vi problemet med att vi skulle få Jespers möbler lastade på släpet, och vi var inte så många bärkunniga tillhands. Men det fixade sig med hjälp av min bror, jag och min äldste son. Förvånansvärt så hade jag knappt ont efter vi hade ätit middag och under själva packningen MEN jag bar bara några lätta kartonger.
En skön kväll, och vi var glada över att det inte regnade.
Ja, släpet blev nästan fullt och det fanns lite mer hemma hos mormor att packa in. Jag var glad över att jag inte hade ont, och jag var förvånad. Sa till min mamma när jag kom tillbaka hem, att jag vågar inte tänka på att jag inte har ont, för då får jag väl ont igen. Ja, mycket riktigt. Hade rejält ont på kvällen sedan och natten ska jag inte prata om!! Jag ska ju röra mig i den mån smärtan tillåter och jag skulle även kunna träna lite, men inga tunga lyft och det har jag inte gjort. Bara några flyttkartonger som inte var speciellt tunga. Är så trött på detta nu. Endast en vecka med denna smärta och redan trött på detta. Så handikappad! Och att ej få sova en hel natt utan att bara vilja skrika rakt ut. Hade jag gjort det, alltså skrikit rakt ut dessa två nätter så hade de båda hundarna stämt upp i ett ylande och väckt hela huset! Kanske grannskapet också :)
 
Sista natten i Flygsfors så fick jag sova nästan hela natten själv, men vid en av alla mina rundor uppegående, så skulle en katt ut och en katt in, så då kom Lillan in och la sig hos mig resten av natten/morgonen. Så mysig, men gud så vassa klor hon har. Förresten, "sova nästan hela natten själv", ja det blev inte speciellt många timmar med sömn sista natten på grund av att värken gjorde sig påmind! Hatar detta!!!
Ja, denna helgen skulle jag även försökt hjälpa en go vän med sin flytt och min buggkurs började nu i dag, söndag, men det är ju inte att tänka på i nuläget. Skulle även ha åkt och handlat lite till min sons skafferi nu så han har det nödvändigaste när han får sitt studentrum på tisdag, men det fick jag ge upp! Inte ens fixat matlåda tills i morgon, men har ju ingen matlust heller. En dusch är vad jag har orkat med sedan jag kom hem i eftermiddag. Min son tyckte även, att jag skulle sjukskriva mig i morgon för att vila eftersom jag ska till Lund på tisdag, men sån är inte jag. Ska till sjukgymnasten i morgon bitti och sedan försöka jobba lite. Vi är två man kort. Men mycket tacksam över att min yngste son följer med på tisdag och kör, så jag kan slappna av i kroppen under resan. Fundera så på om det är ischias eller vad det nu kan vara. Morfintabletterna tycker jag är dåliga gällande smärtlindrande syfte och nu har jag mer ont enbart i höger skinka och höger smalben och vrist! Jag skulle nog behöva ha kryckor för att kunna ta mig framåt på något längre sträckor, ja, får höra med sjukgymnasten i morgon.
 
Ja, livet blir inte alltid som man räknar med!
 
UPPSKATTAT DEN HÄR HELGEN: FAMILJEUMGÄNGE
EJ UPPSKATTAT: MIN VÄRK
 
Nu hoppas jag på en rätt okey natt!
Sov gott!
 
 
 
 
 
#flyttpackning - #ischiaseländigt - #tröttpåattvarasjuk - #villbarafåsovaenhelnatt - #villmåbra

Ugnsbakade ägg!

Mums säger jag bara. Kanongott blev det och lätt var det att fixa till. Ägg, skinka, broccoli (fritt val), kryddor och lite ost på toppen (också valfritt).
Antingen tar ni en muffinsplåt (vilket jag trodde att jag hade, men den är försvunnen) eller några andra små ugnsformar. Lägg skinka runt om i formen, jag tog rökt skinka för jag tycker att den ger mest smak.
Knäck ett ägg i formen.
Kryddade med salt och cayennepeppar och la ner några broccolibuketter (valfritt, ni kan ta vad ni känner för)
Ingen ost enligt receptet som jag hittade, men eftersom jag har en enorm ost i min kyl, så fick det bli lite ostskivor överst. In i ugnen som står på 200 grader i cirka 15 - 20 minuter.
 
Ägget var perfekt tillagat och det var inga problem att ta ur rätten med en sked och lägga på en tallrik.
Mycket gott och enkelt. Hade mycket väl kunnat äta upp två till, men detta var bara en enkel lunch. Kommer absolut göra detta fler gånger.
 
Nu till mig och min jäkla värk, åhh, blir så trött på detta. I går eftermiddag/kväll kändes det rätt okey men vid fyra i morse så började jag vakna till av värken igen, så kämpade på någon timme innan jag tog morfintabletterna. Men ärligt talat, jag tycker att dessa tabletter är underskattade. Det tar tid innan värken släpper och den släpper inte riktigt helt. Jag bytte sovplats från säng till soffa, för ja, jag skulle behöva skaffa nya madrasser i sängen och tanken finns där men inte pengarna just nu.
Var tvungen att ta mig in i duschen i dag, för meningen är att jag ska försöka ta mig till jobbet i ett ärende. Men för helskotta!! Det borde vara förbjudet att ha såna här knepiga flaskor! Att stå i en dusch med värkande ben, hållandes i väggen och samtidigt försöka öppna den här! Varken med handen eller med munnen fick jag upp den!! Snacka om att jag var irriterad!
Min räddare i nöden den här veckan! Nästan varje gång jag har kommit ut i köket så har jag fått sätta mig och ta en liten paus innan jag har kunnat gå vidare. Ja, till och med fixat maten sittandes ju. Diskat har jag kunnat göra stående men då har det varit en bra stund för benet. Att ha kontroll över mitt tablettintag vet jag inte om jag har. Jo, gällande morfintabletterna så vet jag någorlunda, men resten av värktabletterna då? Jag ska försöka röra mig som vanligt med smärtlindring men när det knappt hjälper då? Just nu vill jag byta ut min högra skinka och mitt högra smalben. Och jag ska ta mig till jobbet men hur? Att gå blir nog för jobbigt, så cykel eller bil. Men bilen ska parkeras och betalas parkeringsavgift för, så det får nog bli en cykeltur. Ska bli spännande att se hur det går. Vet i alla fall, att jag behöver ha en lång startsträcka när jag ska gå upp på morgonen. Avskyr min situation nu och jag kan inte skylla på någon, endast mig själv. Hade kanske klarat mig undan från detta om jag hade rört mig lite mindre, eller så hade det kommit i alla fall efter många långa bilfärder bakom ratten. Det svaret får jag aldrig, men en sak är säker att när jag är rörlig igen så måste jag träna upp underredet så jag inte råkar ut för detta igen!
 
Ha en fortsatt bra fredag!
 
 
 
#frusterad - #hjälplös - #ischiaseländigt - #ugnsbakadeägg

Går framåt....

Nu torsdag kväll, och jag funderar på att försöka jobba lite i morgon. Känner mig inte tillräckligt sjuk för att vara hemma och jag ska ju röra på mig i den mån smärtan tillåter. Det har blivit lite bättre, men är inte bra ännu. Mindre tablettintag i alla fall. Fördelen är att jag har ingen matlust nu när jag äter dessa tabletter, så jag får tvinga mig att äta lite.
I går försökte jag fixa mig en smoothie, och jag fick sitta ner när jag skulle skära persikan. Gjorde fruktansvärt ont i mitt högerben när jag stod upp, så pallen har använts flitigt dessa dagarna. När jag har rest mig från soffan och gått ut till köket så har smärtan bara flugit på mig innan jag ens har kommit ut i köket. Men det har i alla fall blivit bättre i dag.
Lite kokos i hop med persikan är en perfekt kombination.
Hade tagit upp en laxbit tidigare under gårdagen, och när syrran var här så fixade jag till den sittandes. Tänk, att en sån enkel sak som att fixa till en laxbit inför ugnsbakning ska vara så jobbigt.
Hade en påse i frysen med grönsaker som passade ihop med fisk, så jag slängde på lite såna i ugnsformen. Sedan blev det lite turkisk yoghurt smaksatt av sweet chili till. Enkelt och gott!
Har sovit lite bättre i natt och har inte stoppat i mig massa tabletter, så det går framåt i alla fall. Men jag tog ju min starka medicin när jag la mig i alla fall. Har letat lite på nätet och har hittat lite övningar som kan lindra ischiasbesvär, så jag tog mig ner på min träningsmatta i eftermiddags och låg där och kämpade på. Ärligt talat, så har det känts bättre efter dessa, men visst, det var lite tungt att komma upp till stående, ha-ha, precis som syster sa till mig i går kväll. Hon trodde inte, att jag skulle komma upp alls. När jag låg här på mattan, så kom suget efter att träna och när jag läste en artikel om löpning så blev jag supersugen på att ge mig ut igen. Men jag vet att jag måste ta det lugnt nu. Har i alla fall nu en bokad tid hos sjukgymnast, och får se vad det ger mig. Men dessa små övningar ska jag göra i morgon också.
I dag på morgonen var jag tvungen att äta lite, för magen sa i från och då blev det filmjölk (som kära mor hade rått min syster att köpa till mig), och sedan fick det bli lax i dag också med vitkålsspaghetti. En lätt måltid med väldigt få kalorier. Det tråkiga nu är, att även om jag äter lite så går jag inte ner i vikt. Jag har märkt, att jag måste röra mig om vikten ska ändras. Tålamod!!
 
 Nu ska jag krypa ner under mitt täcke och läsa lite. Har tidigare i kväll planerat lite inför möbelbärande nu i helgen och körandet ner till Lund på tisdag. Ska undvika att bära för mycket, och hoppas att vi får ihop lite hjälp på lördag. Det är ju som sagt, helt fel helg att ha ont. Men det ordnar sig nog.
 
UPPSKATTAT IDAG: LITE MINDRE SMÄRTA
EJ UPPSKATTAT: ????
 
Kram och god natt!
#lax - #motivation - #smoothie - #sugenpåattträna - #villblifrisk