Go mat och Our girl!

Lite allsång hos Lotta blev det först, sedan go mat framför serien "Our girl", som är en rätt bra serie. Förra veckan snyftade jag till den (men det är inget ovanligt) men det är en känslomässig film, eftersom det handlar om känslor, även om det oftast är en krigsmiljö. Den handlar om en ung tjej som tar avstånd från familjen och tar värvning, vilket inte är det lättaste för en blond tjej som säger vad hon tycker. Hon lär sig så småningom att inte prata innan hon tänker och hon ändrar hårfärg (för det är faktiskt så, att en blond tjej oftast tas som dum, absolut i filmer/serier). Just nu är hon ute på sitt första uppdrag, och det är tufft! Hon är i en mycket jobbig situation i kvällens avsnitt och det är mycket spänning och känslor. Mycket sevärd serie tycker jag i alla fall! Några snygga killar är det också med i serien :)
Det blev lite benfri kotlett ikväll, ihop med färsk potatis, stekt sparris och bearnaisesås!
Ett gott rosévin tll maten. Casas Patronales
 
Ha en skön måndagskväll och semester ni som har!
Livet - Mat - Tips
#Casaspatronales - #ourgirl

Gräsmattan borta!!

Kom hem idag och hade inte duschat på flera dagar, usch, fick panik, tvättade håret i fredags, usch igen, jag som brukar tvätta det varje dag och nu inte på flera dagar, hemskt!! Men visst, hade trevliga dagar, men gud så skönt att få komma in i sin nyrenoverade dusch och bara stå där, underbart. Badkar, vad är det??? Men, jag vill ge er ett gott råd, torka fötterna innan ni går utanför toaletten för det kan sluta illa!! Ja, gudskelov så gjorde det inte det för mig idag, men kunde ha gjort! Jag såg mig liggande blödande i min hall med stuken/bruten handled och massa blåmärken som ville tränga fram under dagen!
Ja, detta är min lilla hall precis utanför toaletten, och ja, alla är välkomna åter. Men idag såg jag den här mattan lite väl nära tyckte jag nog.
Jag såg också det här hörnet komma närmare, när jag flaxade och spretade med händer och fötter. Jag tog emot mig med min höger hand mot golvet, jag höll på att riva ner allt som stod på min byrå i hallen med vänster handen, och sträckte till mig lite i ryggen (men det spelar ju ingen roll för där värker det ju ofta ändå) och som sagt, jag såg mig liggandes här med blödande sår i huvudet från hörnet på väggen och en stukad/bruten handled och blåmärken och ömhet. Och allt som jag har planerat den här veckan!! Gudskelov, så gick det inte så långt, men ärligt talat, så var det nära! Bara för att jag var lite för blöt under min ena fot när jag klev ut i hallen. Fläcken på väggen är inte blod, ha-ha, det är något avtryck från en soppåse bara som jag inte har brytt mig att ta bort. Men det var en jobbig upplevelse, och jag såg en eventuell framtida upplevelse, som gudskelov gick bra. Men tänk, så lätt det kan gå fel? I sitt egna hem? 
Ja, jag har fått en gräsmatta i mitt ansikte den sista veckan. Hemskt, ja jag vet. Avskyr hår i ansiktet, ja överallt förresten, precis som många andra kvinnor. Vi står framför vår spegel och plockar med pincett, rakar oss med olika medel och lider alla helvetes kval när det börjar bli lite för mycket ludet. Medans männen blir stiliga (kanske) med lite skägg och hår på bröstet (inte på ryggen, urk). Jag brukar plocka och rakar när jag har ork och behov finns, men nu skulle jag ge vaxningen en chans. Aldrig provat och hur skulle jag stå ut med att låta det växa???? Jag är glad, att jag har ljusa strån, så jag har inte så stora problem kanske, men det stör mig! Har haft problem de senaste dagarna, för jag har ju känt hur stråna har växt längre och längre, och varit nära till att ta fram pincett och rakhyvel. Har suttit och känt med handen på hakan, och det har blivit mjukare och mjukare, usch, hemskt! Det har varit en prövotid och gudskelov så har jag inte varit ute på allmän plats! Men åter igen, glad att jag är blondin i grunden.
 
 
 
Inga trevliga bilder att se kanske, som Sara sa till mig när jag tog korten, men ni vet hur jag är. Bjuder på mig själv. Hmmm, det låter som om jag inte vore trevlig på kort, men hon syftade på vaxet. Okey, jag är inte kortfager, men det behöver vi inte ta upp här. Det gick snabbt och smidigt, på tjugo minuter var jag klar och nu ska jag se hur lång tid det tar innan jag retar ihjäl mig själv på stråna som dyker upp hela tiden. Min mamma sa till mig i helgen, "Har det redan kommit?", hmmm, blir det värre med åren??? Funkar detta bra, så kommer jag absolut testa på flera delar av kroppen. Man har hört om vaxning, att det gör ont, men nja, jag sa "Aj" varje gång hon drog väck, men egentligen gjorde det inte ont. Det är konstigt, att jag inte har provat detta innan, men allt ska ha sin gång. Nu är jag i alla fall slät som en barnrumpa runt munnen! :)
Började i fredagskväll se på den här serien "Frikänd", en norsk produktion som jag inte kunde släppa, så jag såg ju fyra avsnitt natten till lördagen, så jag var vaken när tidningsbudet kom, och jag gillade den verkligen. Och han är ju så snygg!! Nicolai Cleve Broch heter han.
Lena Endre gjorde en kanonroll (som enda svensk i serien), fast jag tyckte att hon var jobbig i serien. Men det är ett bra skådespeleri. Att spela så besatt är bra gjort, och nu ska jag inte berätta slutet, men det var oväntat (som oftast på bra serie). Fick inte möjlighet under helgen att se färdigt på serien eftersom jag var på familjeträff och träffat go kompis, men idag hemma hos mig själv, så har det varit soffhäng och bara Svt och Frikänd, okey, erkänner, att det har varit en del chattande med gotokiga vänner så jag har fått pausa ibland för att kunna hänga med. Rekommenderar den här serien i vilket fall som helst. Jag och syrran älskade den och det är hennes "fel" att jag blev besatt av den :) Nej, just det, konstaterade ju i helgen, att det var mors fel att jag är nattmänniska och tv-människa. Men sån här är jag i alla fall!!
 
UPPSKATTAT IDAG: HELT ENKELT SEMESTERDAG!
EJ UPPSKATTAT IDAG: INGEN NYTTA GJORD!
 
Ha en fortsatt trevlig måndagskväll,
solen har nu kommit fram,
men jag stannar nog inne ikväll!
 
 
#Frikänd - #LenaEndre - #NicolaiCleveBroch - #Sarashudvårdkalmar - #Svt - #kroppshår - #olyckahänderlätt - #vaxning - #ödet

Annorlunda tårta!

Sent på kvällen så fanns det givetvis en tårta som skulle ätas, för syrran är ju tokig när det gäller bakande så alltid en massa godsaker på borden. Men jag klarar inte att äta av allt som hon gör, men hon är mycket duktig på detta. Det bestämdes att jag skulle skåra tårtan och det var inte det lättaste.
 
 
 
 
Hon gör alltid en massa udda saker. Jag har alltid tyckt, att hon borde ställa upp i någon baktävling. Jag klarade inte att äta upp min bit, men som sagt, jag är ingen tårtmänniska.
 
Mat
#syrranstårta

Familjekväll......

Nu var det dags för en familjekväll igen, vilket var länge sedan. Vädret var bra och tanken var att vi skulle spela kubb som brukligt. Matbordet var enormt som brukligt när man är här och som vanligt så blev det rätt sent med ätandet, men natten var ju lång!
 
 
 
 
Mycket gott, och vi blev mätta och goa.
En irish coffee blev det under kvällen och rosévin för min del i alla fall. Det blev inget kubbspel tyvärr, men vi hade en trevlig familjekväll. Enda som saknades var bror min med familj. Mamma och jag satt uppe länge och pratade en massa gammalt ur vårt liv, vilket var både trevligt och lite tråkigt också för det var en del minnen. Vi kom i säng, eller rättare sagt, vi delade på en hörnsoffa ihop med någon hund. Vi somnade direkt! :) Fast vi skulle egentligen ha tittat på någon serie, men vi somnade direkt. Har kommit på varför jag är nattmänniska, och det är mammas gener! :)
 
 
#Flygsfors - #familjeumgänge