Ingen bra dag!

 
Nu är det raka vägen till sängs, för imorgon ska jag inte försova mig. Idag har det varit en inte bra-dag! Trött, börjar bli förkyld och varit arg! Ja, inte på någon annan, utan bara på mig själv och anledningen kommer jag att hålla för mig själv! Inte varit speciellt pratsugen så jag har trivts med att sitta i mitt rum själv.
 
Nya tag imorgon!
 
 
Men utöver detta, så mår kroppen mycket bättre. Inga värktabletter idag, ingen direkt värk. Kunnat gå nästan obehindrat längre småsträckor. Men visst, jag känner av lite nu ikväll för givetvis så måste ju kroppen reagera när jag rör mig mer.
 
Trots att jag har varit arg på mig själv, så är jag ändå glad över att vår kanslist på jobbet får vara kvar året ut. Hon är en kanonbra tjej och vi trivs med att ha henne på jobbet, så det var ett mycket trevligt besked.
 
God natt på er alla,
hoppas att ni har haft en bättre dag än vad jag har.
#ingenbradag

MR röntgen!

Ja, mitt problem när jag la mig i går kväll var ju, att skulle jag orka upp till en sån tidig bokad tid??? Jag var i vilket fall som helst glad över att äntligen fått en tid för en röntgen, så det var inga problem med att gå upp i dag.
Första bekymret var, att jag skulle gå från ingången i källaren ända bort till hissarna och det är en bit, i alla fall när man har problem att gå och inte har gått någon längre sträcka på snart fem veckor! Om det hade kommit en ung pojke som hade kört transportvagnarna så hade jag hojtat och bett om skjuts, men det var en "neutral" kvinna som körde i väg med dessa vagnar, så jag kom mig inte för att hojta. Ja, jag hade absolut bett om skjuts om de unga killarna hade stått utanför vaktmästeriet.
För en gångs skull var jag i tid. Jag hade fått en tid av en kollega, 7.15 och det var god marginal. Sedan skulle jag följa de svarta markeringarna i golvet. Kom precis på en bra idé för oss på hjärtsektionen. Började få lite ont i mitt ben, så jag hade väl hoppats på att få sätta mig i väntrummet och vila men det var direkt "längs med de svarta prickarna i golvet"!
Nä men, titta, nästan min arbetsplats! Ja, jag skriver i alla fall om dessa undersökningar. Tänk vad många hjärtan som har räddats innanför dessa väggar! Denna personal som jobbar bakom denna skylt är guld värda! Ja, nu ska jag inte nedvärdera övrig personal inom landstinget, för då nedvärderar jag mig själv och det vill jag absolut inte. All personal inom landstinget är guld värda!
Men dessa människor som alltid står redo när det kommer in en patient med hjärtinfarkt är beundransvärda. Jag känner mig trygg med personalen här i Kalmar när det gäller hjärtinfarkter, vilket känns skönt när/om det händer i min familj och i min bekantskapskrets.
Det känns väldigt skönt att bara fylla i NEJ över hela blanketten, så jag är trots allt rätt frisk!!
Mycket fint väntrum!
Hmmm, detta ska jag nog ta med mig också....Mysigt!
 
Nu blev det så här idag, att jag fick gå tillbaka till jobbet för det var krångel på labbet så de ringde mig efter en stund, så jag fick gå tillbaka så för att göra undersökningen, så i dag har jag fått gå mer än vad jag har gjort någon gång under fyra veckor. Så nu väntar jag bara på beskedet, men jag är nog inte speciellt orolig eftersom det har gått framåt senaste veckan.
Jag är nästan som vanligt, förutom att jag får lite ont i perioder under dagen och då får jag sätta mig ner och ta det lugnt. Älskar att jag kan cykla, och i dag efter jobbet så cyklade jag ner till biblioteket för att byta bok och sedan hem. Solen i vägen hela tiden, och det var flera gånger som jag inte såg cyklister som jag mötte, men vad gjorde det för jag kände glädje över att jag känner förbättring, att vädret är underbart och att jag älskar att cykla.
 
UPPSKATTAT IDAG: ALL FÖRBÄTTRING!
EJ UPPSKATTAT IDAG: ???
 
Lycka över att jag blir bättre,
och jag älskar att cykla!
 
 
#Cykeltur - #blirnogbättre - #underbartväder - #älskarattcykla

Sugen på......

I helgen blev jag så otroligt sugen på en rätt som jag inte har gjort på super länge. Mycket eftersom jag lever själv och inte gör så stora portioner, ja i alla fall väldigt sällan men nu blev suget för stort så jag köpte hem en falukorv. Det är en enkel rätt att göra men i går blev den lite annorlunda.
Två gula lökar och en stjälk selleri (brukar bara ha gul lök i).
I med en halv falukorv (400 g), hade tänkt ta hela men då hade jag haft matlådor i tio dagar!
Brukar inte ha i mer än gul lök, men nu blev det lite gröna linser också. Behövdes inte blötläggas innan.
Slängde i en hög med cocktailtomater!
En rejäl klick med tomatpuré vilket jag brukar ha i (alternativt chilisås eller ketchup).
Kokte fyra portioner med mathavre (nyttigt)!
Häller alltid på lite mjöl innan jag häller på mjölk, grädde och kanske lite creme fraiche. Tager vad jag haver! Låt småputtra ett tag! Smaksatte med en klick sambal oelek också.
Smakar bättre än vad det ser ut.
Tog mig en portion i går när det var färdigt och vad jag blev nöjd, kanongott ju!
Så nu behöver jag inte tänka på matlåda förrän på torsdagkväll, helt kanon!
Idag efter jobbet så blev det kesoplättor med banan, passionsfrukt och kvarg!
Till kvällens nya serie "Ängelby" så fick det bli finn crisp med ja givetvis, avocado.
Nu är klockan alldeles för mycket (som vanligt) men SKA JU BARA! Skulle ha kommit i säng direkt efter Ängelby, men inte det inte. Vad tyckte ni om den? Nästan som en svensk Twin Peaks.....
Kommer att somna gott nu, men behöver läsa några kapitel i alla fall, får se vad ögonen säger. Imorgon blir det tidigt upp, för jag har fått en tid för magnetröntgen 7.15!!! OMG! Jag upp så tidigt?
Ja, det får gå och det känns bra att äntligen få den här röntgen gjord och nyfiken på vad svaret blir.
 
UPPSKATTAT IDAG: MÅR SÅ MYCKET BÄTTRE!
EJ UPPSKATTAT IDAG: OEFFEKTIV IDAG!
 
Kramis och natti!
 
 
Mat - Tips
#korvstroganoff - #måbättre - #Ängelby

PT

Underbart söndagsväder, men ändå lite låg i humöret, ja så kan det vara ibland. Kroppsligen mådde jag väl rätt bra, men ändå var det något som var fel. Nåja, så är livet. Ibland upp, ibland ner.
Hade en bokad tid idag på gymmet, så det var bara att rycka upp humöret och cykla iväg. Innan stärkte jag mig med lite goa knäcken och ett kokt ägg och te. Har fått noja på avocado den här helgen. Det är ju så gott och så nyttigt!
Ha-ha vad jag skrattade när jag fick detta meddelandet i min telefon. Sånt här tips har jag aldrig fått förut när jag har bokade möten. Men hur vet telefonen att jag kör bil eller cyklar?? Givetvis cyklade jag. Använder ju bilen väldigt sällan för såna här korta rundor.
Hade en konsultation med en PT för att se hur vi kommer att lägga upp det hela OM jag bestämmer mig för en PT. Det är ju inte gratis, men det skulle kännas bra att få någon hjälp kanske. Jag är ju motiverad innan men blev ännu mer nu, men samtidigt som en person sa, att är man så motiverad som jag verkar vara, så ska man väl inte behöva ha en PT för dyra pengar? Hon har en poäng. OM jag blir medlem på gymmet, så får jag nog troligen någon genomgång av en tränare första gången i alla fall, eller vad vet lilla jag? Men vet ju inte OM jag vill bli medlem på gymmet när jag har möjlighet att träna på jobbets gym gratis.
Ja, det är många OM! :)
På vägen hem så gick jag in på Netto för att handla billiga bananer och ett paket strösocker men man hittar alltid en massa andra saker där. Lite roligt att gå där om man har tid (för man får ju leta) och om man har ork (kroppsligen), vilket jag inte riktigt hade idag så det blev inte så mycket men jag hittade mörk choklad med havssalt för 10:- styck och lite olika nötpåsar för 10:- och inte förglömma makrillen. Älskar ju makrill! Och bananer går alltid åt!
 
Ja, nu har jag lite att fundera på OM jag ska ha någon PT eller inte. Men först ska jag genomgå en MR röntgen för att se vad de hittar i min kropp och därefter så får jag ta ställning ihop med min sjukgymnast hur upplägget ska bli framöver.
 
Men det går i alla fall åt rätt håll! :)
 
 
 
 
 
#PT - #gymträning - avocado