Inte mer än människa!

Hej alla ni som läser min blogg! Jag har inte försvunnit, men har varken "ork" eller "inspiration" till att skriva här ibland. Vet inte riktigt varför, men det har varit så nu några veckor. Kanske att jag har tappat "orken" efter semestern? Det låter ju konstigt, för efter semestern ska man ju vara utvilad, eller hur? Men efter första jobbveckan var jag helt slut!! Helt förbi om kvällarna, försökte träna givetvis och blev piggare efteråt men helt slut ändå! Varför?
Ja, för det första så vore det ju bra att få sova hela nätterna. Jag somnar direkt, inga problem. Men efter några timmar så är jag vaken och gå upp en sväng, till toa kanske, eller bara vaken en stund, dricker lite, och somnar om några timmar. Sedan efter några timmar igen, dags igen, och denna gång blir det ingen riktig sömn mer. Går inte att förklara, ibland drömmer jag konstigt och ibland inte. De senaste nätterna tror jag inte att jag har drömt något, och jag har inte heller legat och grubblat på något! Sedan hör jag tidningsbudet, som ALLTID pratar i sin mobil på arabiska (så jag får ju inte reda på något smaskigt från Kalmars uteliv) ute på gatan, och inte nog med det, ÄVEN inne i vårt trapphus!! Ska klaga till Barometern! Så ja, jag har ingen bra sömn alls!!
Ja, som sagt, vad vill jag ha sagt med detta inlägg? Att idag brast det för mig! Det blev för mycket för mig på jobbet helt enkelt! Ska inte gå in på vad allt bestod av, men det blev för mycket helt enkelt! För lite sömn och för mycket av annat! Kanske både privat och jobbmässigt?
Ha-ha, ja snap chat! Vad gjorde man innan den appen?
Ja, som sagt, fick ett utbrott, lite tårar, ilska? Nja, lite kanske, men ändå inte. Pratade lite med chefen, lite motvilligt först, men det gick bra. Det kändes bättre sen. Trodde inte att jag skulle bli sån här, men som sagt, ibland brister det! Jag är inte van vid sånt här! Jag ska klara av allt!
 
Nåja, det går väl över, men om man nu går tillbaka till bilden över min "roliga" snap chat, så blir man ju lite orolig! När man läser konsekvenserna av för lite sömn!
- Lättretad? Nja, inte i första taget, men tydligen idag.
- Mentala problem? Inte fler än vanligt! Enligt mig själv i alla fall :)
- Minnesförlust? Ja, jag har ju mina notislappar uppsatta överallt även hemma!
- Frekvent huvudvärk? Ja, den senaste tiden har det varit mycket, och främst den här veckan. I går kändes det som om skalpen höll på att sprängas! Men tränade på olika sätt och den försvann för kvällen i alla fall, men tillbaka idag! Men mindre än igår.
- Hallucinationer? Det tror jag inte, men i och för sig, jag tyckte att jag såg en orm hemma hos en kompis i somras, men det berodde på att jag hade inte mina glasögon på rätt plats! :)
- Symtom liknande ADHD? Ja, den frågan får jag nog ställa till någon utomstående! Har alltid varit lite "konstig".
- Svagt immunförsvar? Ja, halsont följer med mig in i graven tror jag! Annars är jag rätt tålig, väldigt sällan sjuk!
 
Sedan de allvarligare sakerna, som....
- Ökad risk för hjärtinfarkt? Ja, allvarligt talat, i går kväll hade jag rejält med hjärtklappning. Vilket jag inte brukar ha. Men hjärtklappning är inte lika med hjärtinfarkt. Jag jobbar ju på hjärtsektionen, så något har jag lärt mig! Men jag tyckte att det var lite obehagligt faktiskt. Men somnade ifrån det!
- Muskelvärk? Ja, det är ju lite konstigt, att fast jag har tränat hela sommaren och ja, ända sedan slutet av mars, så har jag fått ont i nacken och även lite i ländryggen sista veckorna. Ländryggen kan jag troligen förklara med fel skor, men nacken?
- Diabetes? Har ingen koll alls. Missade att kolla hemma hos mamma i helgen. Pratade om att vi skulle kolla oss andra, men det blev inte. Jag har oftast legat inom gränsen när vi har kollat förr, men nu kanske? Inget som jag vill ha.
 
Ja, som sagt, nu har jag både varit lite lättsam och allvarlig, gällande sömnproblem och mitt utbrott! Jag är inte sån som får utbrott hur som helst, och jag skyller det helt enkelt på sömnbrist. Det sägs, att om man tränar, så sover man bra! Hmm, tycker inte att det stämmer på mig. Men jag är lite konstig av mig, vilket jag har vetat hela mitt liv. Som när jag pratar med kompisar, som säger, att de sover så dåligt när de har festat, och jag sover som en stock när jag har festat. Men i och för sig, så kan väl (för det mesta inte) jag må dåligt när jag vaknar. Men det är ju inget bra sömnmedel, när man jobbar och när man tränar! Inget bra alternativ!
 
Det trevligaste (och konstigaste med tanke på eftermiddagen) idag var faktiskt, att på förmiddagen, så fick jag höra av kollegor, att jag såg ut att må bra, nu när jag tränade och att jag trivdes med livet och jag verkade vara på bättre humör. Vilket gjorde mig kanonglad förstås! Speciellt när jag kände mig uttömd på sömnlösa nätter!
 
Men sedan blev det så här!! Konstigt, eller hur? Jag själv begriper det inte! Men jag står för det givetvis. Därför jag skriver om det här, för att "alla" människor kan få utbrott! Eller utbrott kanske är fel sagt, men att jag reagerade starkt på något, som gjorde mig ur balans! På grund av sömnlöshet (förhoppningsvis)! Som ni förstår, så är jag väldigt ärlig här, därav min uppriktighet gällande detta som skedde idag. Jag älskar mitt jobb och går in alldeles för hårt för detta, vilket kanske inte är så bra. Ska försöka lära mig att släppa lite......
 
Min chef frågade mig, om det var något som tyngde mig! Nja, svår fråga, men inget som ska störa min sömn, och jag märker ju inte av detta under natten. Jag ligger inte och grubbla på något! Kan helt enkelt inte sova en hel natt!
 
Fick förslag idag av en kollega, att jag skulle prova mindfulness! Nja, jag är skeptisk till detta och jag blev nästan stressad av att höra henne tala om detta. Men jag lovade henne, att jag ska försöka prova detta. Någon gång!
 
Om jag är stressad inombords?
Ja, det är en svår fråga!
Är egentligen inte stressad i jobbet. Även om det blev för mycket idag!
Är jag stressad privat?
Kanske, men svårt att förklara för utomstående! Ingen viktig stress i alla fall.
Men det är en stress som jag tränger bort, vilket är fel givetvis!
 
Kanske ska ta mig i kragen och försöka köpa nya resårmadrasser??
Att ligga i 14 år gamla resårmadrasser kanske kan spela roll?
Vad vet jag? Behövs nog nya!!
Kan det vara svaret på mina problem??????
 
 
 
#orkarintesnart - #sömnbrist - #villbarafåsovaenhelnatt - #ävenden"bäste"kan

Så rätt så...

Visst är det så? Om man pratar skit om en vän bakom ryggen, vad är man för vän då? Skitsnack kan vara så olika, och det tolkas olika. Jag tänker så här, att om jag kan stå för det som jag pratar om, så är det inte skitsnack! Men när jag snackar om något som jag inte har underlag för, så är det skitsnack! Om jag snackar skit av avundsjuka, så är det skitsnack! Om jag snackar skit för att få vänskap, så är det skitsnack!

Jag är ju hellre med riktiga ärliga vänner som jag kan lita på än med vänner som jag vet snacka skit om vänner och kanske även om mig! För tanken att umgås med vänner som snackar skit om mig, så fort vi har sagt hej då, är inget vidare. Vad ska man prata om då när man träffas? Hur ärlig kan man vara när man träffas? Vet jag att det inte kommer utanför rummet som vi sitter i? Ska jag behöva tänka på vad jag säger när jag umgås med "vänner"?? Jag vill inte känna som så, att om jag har umgåtts med goa vänner en kväll, så ska inte det som jag har pratat om, spridas för vinden dagen efter.

Ja, vem har sagt att vänskap är ett lätt kapitel!
Men frågan är: vad snackas om mig???
Det vill jag gärna veta!
Så jag kan stå till svars för det!
 
Förra helgen, så var jag på kräftskiva, och då fick jag lite snabbt höra: "Det som jag har hört om dig!". Vad har hen hört om mig? Jag fick aldrig reda på vad, men samtidigt så bryr jag mig inte så jävla mycket! Jag hoppas bara, att den här "vännen" lär känna mig som jag är, och inte som "skitsnacket" har sagt. MEN JAG SKULLE GÄRNA VILJA VETA VEM SOM HAR SAGT NÅGOT "ILLA" OM MIG!! Det optimala är ju, att kunna säga emot den som har spridit skitsnack om mig!
 
Att snacka skit om varandra, kan ställa till det! Du har inget manus att gå efter! Du har ingen aning om hur livet egentligen är för den personen. Men INGEN har rätt att säga snacka skit om varandra bakom ryggen!
Då är man inte vänner!!!!
 
 
Många pussar och kramar!'
Goa, ärliga vänner älskar jag!
#skitsnack - #vänskap - #vänskapärviktigt - #ärlighet

Sommarvärme igen, varför har man inte semester nu?

Fredag kväll, och ännu en arbetsvecka lagd bakom mig! Ja, ska inte älta om den nu, men gud så lite fritid man har när man jobbar heltid, men vad gör man? Man måste ju jobba heltid för att klara sig! Man jobbar, kommer hem, förhoppningsvis tränar man något, fixar lite käk, kanske se något tv-program (men har inte ens lust att se det) och sedan så sover man, förhoppningsvis en bra natt men sällsynt nu för tiden, och man hör tidningsbudet pratar högt utanför huset, tänker att snart måste jag gå upp, och efter en mikrosekund (känns så verkligen) så ringer min klocka!!!
Ja, jag är givetvis glad över att ha ett jobb som jag oftast älskar, men jag skulle gärna vilja ha mer fritid!
Ingen träning ikväll heller. Har nu haft uppehåll tre kvällar, för jag har haft ont i ryggen, och ja, jag är livrädd för att få tillbaka skiten från förra året. Undrar bara varför jag har ont nu! Troligen fel skor som är orsaken!
Men det blev några kilometers cykling i alla fall, och vilken sol man hade i ögonen. Härligt väder!
Blev riktigt bländad av den här solen. Hämtade min nya mobil, så nu får syster hjälpa mig igen i helgen. Trevligt med 20 grader utomhus klockan tio på kvällen!
Ja, detta uttryck kanske man ska ta till sig.
Varför försöker man alltid förklara sig när man måste säga nej till någon?
Har man någon skyldighet till det?
Behöver man ha dåligt samvete om man säger nej?
Kan man inte, så kan man inte.
Vill man inte, så vill man inte.
Hinner man inte, så hinner man inte.
 
Nä, man ska inte behöva ha dåligt samvete, behöver inte göra långa utläggningar om varför jag inte vill/kan. Det gäller både jobb och privat! Att lära sig säga nej!
 
Vilket ofta är svårt!
 
Nåja, just nu är jag glad över att det är helg! Imorgon är det lördag, och då ska jag ligga och morgonmysa under täcket länge, dricka mitt kaffe i sängen och läsa dagstidningen i sängen! Sedan blir det färd till Flygsfors, där det ska firas många sägs det!
 
Tänk, om exakt en månad så har jag kommit hem från Alicante!
Gud så skön känsla, att veta att jag ska iväg några dagar i värme och sol!
 
SKA NJUTA AV MIN LEDIGHET!
#Alicante - #attkunnsäganej - #underbartsommarväder - #älskarledigtid

Höst? Sommar? Ja, vad är gränsen? Prosecco??

Alltså, varför jobbar man nu? Det är helt underbara dagar, och där sitter man inomhus!
Ja ja, det är ju bara att gilla läget. Men i våras så kände jag att man borde ta lite semester i maj, då det var underbart väder. Nu känner jag att man borde ta semester i sen augusti, då det är underbart väder nu. Ja, i alla fall vet jag, att det är perfekt att åka utomlands i slutet av augusti, då jag och mitt ex alltid gjorde det. Ja, det var då det! Nu åker han med den som tog över mitt hus!!
Bitter jag??? Nä, inte alls!! (stor lögn) Ja, det kan ju bli ett inlägg någon gång framöver.....
 
 Nu har man bara sig själv att ta hand om, så visst, jag kan ju åka när jag vill men då blir ju oftast helt själv för man kan ju inte räkna med att sina singelvänner alltid kan ställa upp när jag vill åka utomlands! Jag vill ju gärna ta en restresa lite då och då, men nu ska jag ju till Alicante om en månad!!! Yes! Så jäkla kul!
 
 
Bilder från tidigare Alicanteresor med Jespers Personlige Tränare.
 
Där kommer jag att vara om en månad, och det ska bli så jäkla kul!!!!
 
Det här året ska jag leva på länge, ja lite av förra året också då jag var i Skiathos själv, vilket var en underbar upplevelse (för det mesta). Men i år har jag varit i Barcelona "själv", ja med 24 okända tjejer (och en kille) från hela Sverige, sedan blev det en liten tripp över till Polen över ett dygn vid semestern och nu ska jag till Alicante där jag bara känner två personer av tio. Och där ska det bli så jäkla kul!!
 
Men jag vet vad många tänker, "träningsresa, ja vi vet hur förra var!", ha-ha, ja det var ju ett misstolkande av mig, men detta är verkligen en träningsresa och som jag har sagt innan, kanonkul!!!
 
Ja, nu kom jag in på något annat som det inte var tänkt att skriva om, men det kom in i mina tankar när jag tänkte på höst, resa etc....
En sak som jag retar mig ofta på, är hur cyklister ställer sina cyklar! Som här utanför Telenors butik ikväll. Jag är den ende som ställt sin cykel i själva cykelstället!! Hur svårt ska det vara??? Att föra in sitt däck in i skåran (oj, det blev lite fel kanske), och låta sin cykel stå där i stället. Näää, inte det inte!!
Ställ den lutande på cykelstället, lätt som en plätt ju att ställa cykeln så. Och lätt att stjäla cykeln också!! Och det viktigaste, att den tar plats för oss andra cyklister som vill låsa fast sin cykel i cykelstället!!!!
De som är lata att ställa sin cykel på cykelstället, låser ju bara sin cykel med vanliga låset. Själv låser jag min cykel med två lås, för jag är rädd om min cykel och i Kalmar stjäls mycket cyklar. Vilket görs säkert i alla städer!
Men till min irritation, ja, det är ju att det är mycket "svårare" att ställa våra cyklar i stället rätt, vi som vill använda cykelstället på rätt sätt! Och vill låsa vår cykel på rätt sätt!!!
Ja, jag kommer nog aldrig förstå problemet med att ställa cykeln in i skåran!!!!
Hur många minuter tar det egentligen extra???
Hur många sekunder?
Kanske bara fyra sekunder!!
;) ;) ;)
Underbar vy när jag cyklade från centrum!
Sol och höstlöv på marken!
Ja, jag kände direkt när jag cyklade här, att sommaren höll på att gå över till höst!
Vid hemkomsten så fick jag se det här när jag skulle ställa in en flaska i kylen!!!
Vad har hänt??
Jo, det var den här som var skyldig! Jag hade känt, att hen hade spänt på sig de senaste dagarna, fast inte tiden var ute. Och nu idag, så fick hen nog!! Ja, hen sprutade helt enkelt ut allt bakvägen!!
Jag förstår inte vad som har hänt med dessa förpackningar, ja främst min kvarg som jag har köpt i ett år minst. Den senaste tiden, så har detta hänt flera gånger, att den har svullnat upp långt innan bäst före-datumet. Aldrig sprängt sig!
Hmmm, konstigt och inte bra. Älskar denna kvarg!
Trots att jag kom hem till en kvargsprängning i min kyl, så ville jag gå ut i solen!
Man har den rätten att unna sig, när man har jobbat en otroligt lång dag (bara mina timmar, men lång ändå), när det är en solig kväll (sommaren är inte slut än), vill inte sätta mig inne i en lägenhet (därför glad över att ha en gräsmatta) och för att det är lill-lördag och för att livet är värt att njutas av!!

Jag köpte flaskan för att den var så otroligt fin, med fint meddelande och att det var ett Proseccovin, ja, det är i alla fall från Italien. Flaskan kommer givetvis bli en prydnad i mitt hem.
Är nykomling bland alla dessa olika mousserande sorter. Men jag lär mig väl....
Rekommenderar detta vin, mycket gott!
Ja, här bjuder jag på mig själv, som vanligt!
SnapChat!
 
Ja, jag satt ute på tomten och var uttråkad!!
Ha-ha, nä, man behöver inte vara uttråkad bara för att man använder sociala medier!
Jag njöt i alla fall av solen!
 

Mmmm, ja, det är kanske bara det som man behöver!
Eller inte?
Vi är alla olika vad vi behöver, och en del vill ha en fast kontakt (hmm, vad betyder det?), en del vill ha ett löst förhållande (ja, vad är det), en del vill bara ha en KK (ja, vad står det för?, givetvis knullkompis!) och en del vill vara sambos (har gjort min kvot för länge sedan), en del vill gifta sig (det var länge sedan man ville det, kommer aldrig ske).
 
Men i vilket fall som helst, så klarar man sig med lite prosecco!!!
 
Vet ni, att det är snart fredag och helg!!!
Helt underbart!
 
Kramis!
Natti!
 
#njutavlivet - #prosecco