Krämig kycklinggryta med paprika och bladpersilja

Efter träningen ikväll så slängde jag ihop nästa maträtt som gick lika lätt som förra. Ska nog fortsätta med Linas lättlagade kasse, för jag sparar ju tid gällande matlagningen.
Skiva ½ rödlök och tärna en röd paprika. Det var en rätt stor paprika med i kassen. Gott.
Två pressade vitlökar (stora igen), och 250 gram kycklingfärs enligt receptet men jag fick kalkonfärs i kassen (lite mörkare än kycklingfärs ju)
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, paprika, färsen och två pressade vitlöksklyftor 4 - 5 minuter.
Blanda ner 1 matsked tomatpuré, 1,5 deciliter vatten, 0,5 deciliter crème fraiche, 2 matskedar paprikakräm (ajvar) och ½ tärning kycklingbuljong (jag tog en hel, gillar inte småbitar liggandes). Låt sjuda under lock 5 - 6 minuter. Smaka av med lite salt och svartpeppa. Grovhacka bladpersilja och strö över kycklinggrytan. Servera med valfritt ris......
 
Nu har jag matlådor fixade till många dagar, vilket känns skönt. Då kan jag göra roliga saker om kvällarna istället. Som att träna till exempel....  :)
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: