Uppesittarkväll hos familjen!

Lika bra att passa på att skriva lite inlägg när jag har tid och lust! Alla sover här i huset förutom någon av syrrans hundar som skäller lite då och då där uppe. Tror att de skäller på blåsten som viner utanför fönstret! Inget direkt vinterväder är det, men vad gör det? Jag bryr mig inte egentligen, men visst det hade ju varit fint med lite snö här med alla fina julbelysningar som är utanför fönstret.
Wow! Vilka kroppar! Nä, just det, endast en kropp ju, det ser man ju, men vem bryr sig??
Eller det är kanske budskapet som skulle fram?
Ja, med dessa framför sig så blir det absolut inte såna kroppar! Men gott var det! Syrran är en hejare på julgodis och detta var bara en försmak på vad som bjuds på imorgon!
Vi drack lakritsglögg och lite gott rödvin, åt goa chokladbitar och lite lussebullar och bara umgicks här. Jag fixade med knäcken som syrran hade satt igång, vilket var urminnestid sedan jag gjorde sånt här
Ni ser här själva hur många burkar med olika sorters julgodis det blir imorgon, och fler sorter fanns det inomhus. Jag återkommer med hur många och vad för sorter! Känner redan nu hur uppjäst min mage kommer att bli, så under veckan som kommer så blir det smalmat i den mån det går. Och träning givetvis, planeringen är redan gjord!
Ni har säkert redan förstått varför jag är anti mot julen, och i någon av veckans tidning så fanns det en insändare om hur det köps massa med dyra julklappar när mottagaren för det mesta inte är intresserad! Så rätt så!
Hur många julklappar har genom åren direkt hamnat i loppiskartongen eller skänkt till Ria? Eller ligger helt oanvända i garderoben?
När jag läste förslagen om hur man kan göra istället, så tänkte jag: Jaha, men så här tänker jag redan!
Man kan göra ett kuponghäfte att ge bort med olika sysslor som kan underlätta för mottagaren. Själv hade jag funderingar på att ge systerns sambo fri körning en lördag kväll, men kom på att då hade jag troligen fått med någon för besväret (en lång historia)!
Eller att vara hundvakt åt syster så hennes sambo kunde ta med henne på något roligt en helg!
Eller bjuda på tre rätters meny åt någon som behöver det!
Ja, ni förstår hur jag tänker, eller hur?
 
Det är ju tanken som räknas! Inte kostnaden!
Det gäller bara att tänka till!
 
Nåja, nu sitter jag här med alla julklappar fixade (nä, nu ljög jag men den ska skaffas i sista stund), okey, inte helt fixade för några ska slås in i morgon! Är rätt nöjd ändå med vad jag har lyckats åstadkomma i julklappsväg. Tycker jag i alla fall! :)
 
Nu måste jag verkligen krypa till sängs, för min rumskompis (syster med två hundar och katt) kommer att vakna i ottan och då vill jag dra täcket över huvudet av förklarliga skäl! Men jag älskar att sitta uppe om nätterna (till min nackdel).
 
Men jag förstår inte hur jag ska kunna sova när Mikey ligger och skäller åt blåsten utanför!! Är nog tillräckligt trött för det, så det går förhoppningsvis bra!
 
Hoppas att ni hade en bra uppesittarekväll, vilket jag hade. Imorgon ska det visst vara julafton sägs det! :)
 
God natt eller god morgon!
Ni väljer själva :)
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: