"Käraste Lena" av Ninni Schulman

Det har tyvärr blivit lite mindre tid över för att läsa böcker när min semester tog slut (kan jag inte få ha längre semester??)! Men böckerna släpper jag inte för det, och nu har jag läst en bra bok om Ingrid, en polis, eller rättare sagt, före detta polis som har suttit i fängelse efter, ja enligt mig ett helt förståeligt brott i hennes situation (men då får ni läsa första boken om Ingrid som heter Som vi lekte.) I vilket fall, så flyttade hon norrut efter hon blev frigiven och startade en liten spaningsbyrå för att hjälpa till att hitta en ung människa. Hon har en liten dotter som bor i en fosterfamilj och Ingrid måste få ordning på sitt liv igen innan hon får vårdnaden tillbaka. 
(null)
I boken Käraste Lena så har Ingrid lagt ner jobbet som privatspanare och jobbar som städerska på hotellet i stan. Hon vill bara hålla sig undan så mycket som det går, då hon inte vill att hennes exman ska hitta henne. Men när Lena, en ung änka tar sitt liv i sitt hus vilket de flesta tar för givet är sant, men Lenas föräldrar godtar inte detta och via Ingrids vän Benny som jobbar som polis, så tar Ingrid sig an fallet. 
  (null)
Ingrid har ju sina privata bekymmer att hantera, men hon dras in i fallet mer och mer då hon finner mer som är konstigt i fallet Lena. Hon har en hel släkt emot sig, när hon utreder men hon har sin draghjälp Benny hela tiden i bakgrunden.   (null) 
Kapitlen varieras mellan Ingrid och Benny i nutid, och emellanåt så får vi veta vad Lena gjorde innan hennes död och emellanåt så får vi veta vad Ingrids exman gör och tänker i nutid. 
 
Det är en mycket bra bokserie som är skriven av Ninni Schulman om hennes före detta polis Ingrid, och jag längtar till hennes tredje bok och jag vill veta om Ingrid blir av med sin exman en gång för alla! 
 
Lättläst bra bok och slutet blev absolut inte som jag trodde! 
 


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: