"Solvargen" - en Lina Lantz-deckare

1. Stranden
2. Slottet
3. Solvargen
Här är de tre böckerna som handlar om Lina Lantz, en före detta polis och säkerhetsvakt som jobbade i Norge men efter en tragisk händelse i arbetet, så tog hon sitt pick och pack och katter med sig ner till sin morfar som bor i Sandinge i Skåne och där Lina har fått ärva ett hus efter en vän till familjen. Inte bara ett hus utan även ett katthotell. Det är 30 år sedan hon bodde där själv, och hennes relation till sin mamma är inte den bästa men desto bättre relation med sin egensinnige morfar, som även han har jobbat som polis, fast i Sandinge. Han börjar bli lite ålderssenil så att Lina flyttar ner till Sandinge gläds hennes morfar över. Lina tänker sig att börja ett nytt liv och planera att lägga polisyrket på hatthyllan.   (null)
Men...... i Stranden så sker ett försvinnande och det enda som finns är en hög med blodiga kläder på stranden. Lina dras motvilligt mot fallet, och hon lär känna polisen Madde som oftast går sin egna väg, och blir tyvärr lite förbisedd av de manliga poliserna på den lilla polisstationen. Trots att hennes gamla morfar är pensionär så kan han inte låta bli att blanda sig i det mystiska fallet med de blodiga kläderna på stranden. Han verkar vara en helmysig gubbe! 
(null)
Nästa bok Slottet så handlar den om att man finner en säck med kvarlevor av en okänd person på slottet Sindstaholms marker, och samtidigt så rapporteras att slottets 80-åriga ägarinna Tyra är försvunnen och hon är nära vän till morfar Eskil och han tror direkt att Tyra är i fara. Lina blir lite mot sin vilja indragen i det här fallet, och det enda hon vill göra är att fira en lugn jul, men det går inte när morfadern är orolig för Tyra. Det blir en rejäl mordhistoria som uppdagas i släkten på slottet Sindstaholm.   (null) Nu till den senaste boken som är lika bra som de tidigare böckerna. Solvargen, som handlar om vänskap, hämnd och 80-talsdrömmar och löften som gavs då. Lina är ännu mer bestämd med att lägga polisyrket på is, men när hon åker iväg på en kurs över en helg som anordnas av hennes före detta arbetsgivare, så blir hon på något sätt indragen som säkerhetsvakt för en rik gymägare, bufflig och stöddig men han vet att någon vill honom illa. Lina tycker absolut inte om honom, och inte heller den partner som hon ska dela ansvaret med. Kan tyvärr inte komma ifrån uppdraget men hon får 50 000/vecka, och det behöver hon för att kunna renovera katthotellet. 
(null)
I samma veva så upptäcks det ett mord på ett solarium i Sandinge, och man tror först att det inte är mord, utan orsakat av sjukdom. När nästa händelse händer så har man upptäckt fynd vid mordet i solariumet, att det nog är mord men vem och varför? Polisen Madde vänder sig till Lina för att få hjälp, och det uppdagas att hennes klient är på något sätt inblandad i händelserna som sker i Sandinge och de är på väg till Sandinge. Det största problemet för Lina är att hon vet inte vem som är ute efter hennes klient. Vem ska hon skydda honom mot? Hon har ju hjälp av sin morfar men han befinner sig på ett soligt ställe utomlands med en kvinna och sin rullator, men det hindrar honom inte att blanda sig i, ha-ha, ja verkligen en go gubbe. 
 
 Mycket bra böcker! 📚 

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: