Blodsband - avslutande triologi

Den första boken heter I spindelns nät om Gwen Proctor (ursprungligen Gina Royal), som av en olyckshändelse fick se att hennes man var en seriemördare. Allmänheten tror att hon har varit en medhjälpare eller att hon i alla fall visste om vad han gjorde i deras garage (som en bil kraschade in i, och hans dåd upptäcktes)! Hon blir fängslad och det blir rättegång. Barnen, en dotter och en son får bo hos mormor under tiden och Gwen blir frikänd i rättegången men allmänheten är inte av samma åsikt. Hon får ta sina barn och fly i landet och skaffar nya identiteter till sig och sina barn. 
(null)
I andra boken Hämnaren så har Gwen och barnen börjat få lite ro i Stillhouse Lake, och Melvin sitter i fängelset. Men han styr sina "fans" från fängelset så förföljelsen fortsätter och de blir hotade igen, både via nättrollen och märkbara händelser runt deras boende i samhället. De vet inte vem de kan lita på i det lilla samhället, och hon får kämpa på alla sätt som går för att försvara sina barn. 
(null)
I den nu avslutande boken Blodsband, så lever de lugnt och stilla, så gott det går. Förföljelsen har inte slutat men ändå blivit mindre. Familjen har lärt sig att vara försiktiga med allt och alla. Men Gwen får ett samtal från en okänd kvinna, som inte riktigt får fram vad hon egentligen vill. Gwen släpper det, då hon brukar få samtal då och då från kvinnor som befinner sig i olika sitsar av problem med deras anhöriga, främst sina makar. Boken börjar med att ett litet barn blir kidnappat, och man vet inte kopplingen mellan detta barn och Gwen förrän i slutet av boken! 
(null)
När jag läste sista sidorna i Blodsband, så trodde jag nästan att det skulle komma en fjärde bok, men författaren dog 2020, så det blir inga fler böcker om Gwen Proctor (om ingen annan tar över som författare, vem vet?)
(null)
Jag hade kunnat skriva så mycket mer om vad som händer i böckerna, men då förstör jag för er som vill läsa triologin. De är väldigt bra böcker och mycket lättlästa och svårsläppta (enligt mig förstås)! Riktigt otäckt ibland, då trakasserierna med nättrollen finns i verkligheten! Man blir så hjälplös som drabbad! 
(null)
Alltså, jag är en riktig boknörd! Givetvis hade jag boken med mig på tåget förra veckan, och jag skulle kunna ha med mig en bok i väskan hela tiden! Hade med mig en bok när jag var hos syrran förra gången men tyvärr så låg den kvar i väskan! Blev inget lugnt tillfälle att ta fram den. Älskar att läsa böcker, vilket ni säkert förstått vid det här laget! 
 
 
DEN HÄR TRIOLOGIN 
REKOMMENDERAS STARKT! 



Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: