"Mitt liv, mitt beslut" av Maria Andersson

Efter att ha haft huvudvärk hela dagen, så gick jag faktiskt hem innan klockan fem idag :) He-he, jag var själv väldigt förvånad men som sagt, har haft en jobbig huvudvärk nästan hela dagen så jag har haft min dörr stängd nästan hela eftermiddagen i alla fall, för det kan vara väldigt högljutt på jobbet emellanåt. Hade en bok som jag var tvungen att läsa ut, och det var ju underbart väder så var satte jag mig? Jo, givetvis ute i mina trädgårdsmöbler, och kände mig nöjd med att jag inte har plockat in dem än.
En mugg med varma koppen och två knäcke, lite lagom att stoppa i sig innan jag sedan skulle vidare ut på promenad.
Den här boken är den senaste som jag nu läste ut, och som skulle lämnas tillbaka idag. En självbiografi som var rätt bra faktiskt. En tjej som växte upp i rätt hemska förhållande, inget vanligt familjeliv utan ett liv med en pappa som flyttade till Kanada, en mamma som hade problem med spriten och med elaka män. Maria själv fick agera mamma till sina småsyskon och blev själv slängd genom en glasdörr av en av mammans män. Hon blev mobbad, hade svårt att ta hem kompisar, men genom hennes livsvilja och tro på sig själv så tog hon sig vidare.
Hon fick ett familjeliv och tre barn. Hoppade på mycket olika saker och engagerade sig men hamnade tyvärr i fel mans händer och blev hotad. Hon har startat Dreamhill med Anders Bagge, varit iväg med Magnus Hedman i något engagemang (kommer inte ihåg), ansvarade för Victoriadagen för något år sedan. Hon har lyckats i sitt liv trots sin hemska uppväxt men hon har gått genom många hinder. En intressant läsning, och hon är endast 44 år. Men ibland när jag läste, så tänkte jag att detta kändes som påhittat, inte uppväxten men allt i det vuxna, men det är väl att jag är en vanlig tråkig medelsvensson :) En lättläst bok med många bra uttryck, så läs gärna denna någon gång.
Efter mitt bokmys ute i solen så blev det en runda ner till biblioteket för att skaffa ny bok, så en skön kväll med lite läsning, fyra kilometers rask svettig powerwalk och därefter lite arbete framför datorn efter helgens partyn. Men har även haft tv-mys med vindruvor, te och knäcke med lite olika serier, och fönstrena helt öppna och det är snart oktober!
 
NU ROPAR MIN SÄNG PÅ MIG I ALLA FALL, SÅ GOD NATT ALLA!
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: