Tänkte rensa min frys och då blev det flundra som jag fick av grannen i somras. Har ingen aning om vad man gör med en flundra, men det blir säkert bra. Var riktigt huslig också och gjorde mos, vilket jag inte minns när jag gjorde sist!

Stekte dem i riktigt smör, kryddade med citronpeppar, svartpeppar och flingsalt med lime. Som sagt, har ingen aning om vad man gör med en flundra. Vet bara att det är ett mittben som jag får tänka på när jag äter dem under veckan.

Hur gör ni när ni gör mos? Förr i världen kokte jag potatisen tills den var riktig mosig men på senare år blir det pressad potatis innan och sedan elvisp. En rejäl klick med äkta smör och kryddor. Höll på att tappa vitpepparburken i moset men det gick bra. Slängde i ett par morötter också....

Hade en gammal rödbeta liggandes i kyla som fick hänga med. Den har legat länge........

Sista påsen med rabarber, öländska, snyft (en avslutad historia). Bra att ha rabarberkräm stående i kylen till att äta om kvällarna nu.

Igår kväll hade jag som tilltugg till tv-programmen sjögräschips. Annorlunda men gott.

Men lite smuligt är det att stoppa i sig dessa. Har man tur, så får man tag i en rejäl bit men de är små och man tappar dem lätt. Eftersom jag är själv så kan jag ta skålen och hålla den under när jag stoppar dem i munnen. Men de är goa och lite salta. Ska testa dem i en sallad någon gång eller till någon gryta eller ja vad som helst. Bara att testa sig fram. Rekommenderas att prova.
Nu söndag kväll, Solsidan, Hellenius hörna med Helena Bergström som gäst och sedan Beck med goa Persbrandt. Denna helg har jag bara vilat och tagit det lugnt. Bokläsning och tv-tittande. Sovit bra. Kaffegäst under eftermiddagen. Nöjd med min helg och känner mig mycket piggare och utvilad än under veckan. Försöka med att komma igång med träningen igen. Peppar peppar, ta i trä, ingen mer sjukdom tack!
UPPSKATTAT IDAG: SPONTANT BESÖK
EJ UPPSKATTAT: INGEN NYTTA GJORD
Redo för ny vecka?
Nä, aldrig men bara att gilla läget!