Lammfärsragu Marocco style med saffran, aprikoser och ägg

Dags för tredje rätten från Linas matkasse och gud så gott det blev, och jag lärde mig äta något nytt också. 
 
Sätt ugnen på 250 grader. Tärna en aubergine. Lägg i en ugnsform och blanda med en pressad vitlöksklyfta, olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen 15 - 20 minuter.
Fräs 250 gram lammfärs, och klyfta ½ gul lök, finhacka två vitlöksklyftor och tärna 70 gram torkade aprikoser och fräs ihop med lammfärsen.
Krydda med ett paket saffran, 1 tsk spiskummin, 1 tsk malen koriander, 2 krm cayennepeppar och 2 krm salt. 
Blanda ner ½ msk tomatpuré, en liten burk krossade tomater, ½ dl vatten och ½ tärning köttbuljong. Låt sjuda i 5 - 6 minuter.
 
 
Gör två gropar i färsen och knäck ner två ägg. Låt sjuda på låg medelvärme under lock 7 - 10 minuter, eller tills äggvitan har stelnat.
Till detta så serverades kokt ris, och den rostade auberginen blandas med grovhackad bladpersilja.
 
 
Det blev mycket gott och jag kunde lätt ha ätit mycket mer än vad jag gjorde, men nu har jag fyra matlådor klara till veckan. Rekommenderas att prova om ni gillar dessa smaker. Något som jag lärde mig genom den här rätten, var att äta torkade aprikoser. De var ju jättegoda! Perfekt som mellanmål, men man kan inte äta för många för de är söta.
 
LÅT ER SMAKA!
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: