Torskfritters med rostad mandel och salsa romesco

Ikväll gjorde jag den andra rätten ur Linas matkasse för den här omgången, och gud så gott! Först verkade den lite krånglig att göra, men jag var lite trött när jag kom hem, men sedan när jag väl kom i gång och stod och lyssnade på Jessica & Lofsans träningspod under tiden så gick tiden fort och hux flux var det klart!  
Sätt ugnen på 250 grader.
Salsa romesco:
Skär en röd paprika, ½ ask körsbärstomater, en schalottenlök, två vitlöksklyftor och ½ röd chili i mindre bitar. Lägg allt i en ugnsform och blanda med olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen 18 - 20 minuter.
Skär 450 gram potatis i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen 20 - 25 minuter.
 
De var mycket goda så här enkla också. Men blev ännu godare....
Rosta en påse mandelspån i en torr stekpanna.
Det jobbigaste i det hela. Att panera!
Jag skar cirka 280 gram torskrygg i bitar. Krydda med salt först, vilket jag glömde men tillbehören smakade så bra, så det blev bra ändå.
Det fanns ett extra bra tips om paneringen med i receptet, och det var att börja med att vända torsken i vinäger först, därefter i mjöl, i ägg och sist ströbröd. Men man blir ju så kladdig!
Varför vända torsken i vinäger först? Jag använde rödvinsvinäger.
Det ger en härlig fish'n'chips-känsla!
Stek dem frasiga i olja tre - fyra minuter, eller tills fisken är klar. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg över de rostade grönsakerna i en mixerbunke. Tillsätt hälften av den rostade mandeln, en tesked olivolja och en tesked rödvinsvinäger. Mixa till en sås med stavmixern. Smaka av med salt. Använd bra stänkskydd.
Salsa romesco! Så god!
Dessa stektes på låg värme under lång tid.
Grovriv, ops, det missade jag, jag rev i det vanliga rivjärnet, 25 gram pecorino (hårdost som inte luktade särskilt gott) men var underbart god på potatisen och blanda i en halv ask med frusen persilja och resten av mandeln.
 
Servera torskfritters med salsa romesco och rostad potatis med mandel och persilja!!!
Så underbart gott!
Men vem tar nu hand om disken? Det blev många byttor och slevar, så min diskbänk är inte fin nu.
Och jag som sitter så skönt här i mitt soffhörn vid tv:n för ovanlighetens skull den här veckan.
 
Hoppas att det smakar!
För ni testar väl?
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: