Nu får jag börja komma i fatt med mina måltider från Linas matkasse. Har tre rätter kvar att göra och om en vecka får jag en ny kasse. I dag söndag, så fick det bli soppa som lunch och middag/kvällsmål i solskenet! Första gången som jag använder vit färsk sparris.

Skala och skär 100 gram potatis och 250 gram vit sparris i mindre bitar. Spara sparrisknoppen i en skål för sig till ett annat moment. Koka två ägg i 8 minuter och låt svalna.

Grovhacka en gul lök (hade en stor) och finhacka en vitlöksklyfta.

Fräs allt i en stekgryta med smör. Tillsätt 1 tesked vitvinsvinäger, 3,5 deciliter vatten och 1 tärning grönsaksbuljong.

Låt sjuda 10 - 15 minuter.

Tillsätt 3 deciliter gräddmjölk och låt sjuda i ytterligare 2 - 3 minuter.

Strimla 1 pak soi. Fräs sparrisknoppar och pak soi i en stekpanna med olivolja. Pressa ner en vitlöksklyfta och krydda med lite salt och svartpeppar.

Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka eventuellt av med lite salt.

Skala och grovriv äggen på ett rivjärn (jag hackade med en kniv, enklare). Smula 1/4 fetaost (vilket jag visst glömde inser jag nu). Toppa soppan med ägg, fetaost och grönsaksfräs. Serveras gärna med ett gott bröd.

Rätt god soppa blev det, den blev rätt tjock, så den var lättäten.

Tog med mig tallriken ut i solskenet och därefter var jag redo på en liten joggingtur, som gick si så där, men lite motion blev det i alla fall just då. Nästan fyra kilometer i underbar sol, men benen var tunga så det var lite powerwalk emellanåt också.


Smaklig måltid!