Yakiniku med päron, pak choi och syrlig gurka

Var tvungen att slänga ihop några matlådor ikväll när jag hade lite tid över, även om jag inte behöver mer än en matlåda för resten av veckan, eftersom jag har tänkt att vara ledig torsdag och fredag.  
Skär 1/4 gurka och ½ päron i tunna skivor. Blanda ½ msk socker, 3/4 msk vitvinsvinäger och 2 msk vatten i en skål. Blanda ner skivorna i skålen och rör om och smaka av med chili flakes. Ställ in i kylen.   
Finhacka 1 bit ingefära (½ msk) och 2 vitlöksklyftor (jag tog ju givetvis mer av både vitlöken och ingefäran).  
Värm upp en stekpanna och rosta ½ msk sesamfrön, svartpeppar och 2 krm chili flakes torrt i 1 - 2 minuter.  
Vänd ner 250 gram nötfärs i pannan och stek i neutral olja så att färsen får en fin yta utan att bränna.  
Tillsätt ingefäran, vitlöken, 1 dl vatten, 2 msk japansk soja, ½ tsk vitvinsvinäger och 1 tsk honung. Riv ner ½ päron. Vispa ihop ½ tsk majsstärkelse i 1 tsk vatten. Rör ut i stekpannan och låt puttra i 2 - 3 minuter.
Smakade bra!  
Lite rosévin till matlagningen är väl inte fel?   
Delade en pak choi och lägg ner i en gryta med kokande, lättsaltat vatten i en minut. Fick en förpackning med tre stycken pak choi, så nu har jag pak choi ett tag. En fördel med Linas matkasse, att man får över en hel del och att man inte behöver köpa till särskilt mycket.   
I receptet anges det att man skulle koka jasminris, men kände för nudlar, så det fick bli lite nyttigare nudlar från MM Sports (går även att köpa på Maxi).  
Ska bli gott imorgon!
Näää, det var inget rosévin! Men visst kändes det lyxigt att dricka energidryck i vinglas!
 
Så prova på det här receptet så får ni se vad ni tycker om det. Jag har bara smakat lite av varje var för sig, men det kommer att bli en bra måltid!
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: