Grana padanostekt kyckling med spenatrisotto och ugnsrostade tomater

Jag ligger efter med massor av recept från Linas matkasse, men de kommer någon gång :)
Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp 5 dl vatten, 1 tärning kycklingbuljong och 1 msk vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen.
Finhacka ½ gul lök och 1 - 2 vitlöksklyfta. Fräs tillsammans med 150 gram risottoris i olivolja i en rymlig stekgryta.
Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör då och då.
Spenatblandning: lägg ½ ask bladspenat, 2 msk vatten, 15 g smör (rumstempererat) och 1 vitlöksklyfta (pressad) i en mixerbehållare. Mixa till en röra med stavmixer.  
Lägg 250 gram cocktailtomater i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, 1 ½ krm salt och 1 ½ krm socker. Rosta tomaterna mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
Blanda 30 gram riven Grana Padano, 1 msk ströbröd, 2 krm salt och lite nymald svartpeppar på ett fat. Vänd cirka 300 gram kycklingfilé i blandningen.
Stek kycklingen frasig på båda sidor i en stekpanna i lite olivolja. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen 10 - 12 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
Rör ner 50 gram riven Grana Padano och spenatblandningen i risotton precis före serveringen. Rör tills smöret och osten har smält. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Lite småbitar kvar med spenat men de går ju att äta ändå.
 Servera direkt till Grana Pradanostekt kyckling och rostade tomater.
Mycket gott och jag som aldrig lagat risotto, blev mycket nöjd med denna goda risotto. Hade lite mer vitlök än vad som angivits. Gillar vitlök!
#
 Blev nästan frälst på risotto nu! På den här rätten så fick jag tre matlådor minst!
Nästa inlägg från Linas matkasse kommer att handla om sejrygg och saffran......
 
Mycket god spenatrisotto! Ja, kycklingen också givetvis!
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: