Syrad grädde med lite blandat från kyl/frys....

Jag är med i Buzzador, och då får jag en del erbjudande med jämna mellanrum och nu hade jag ett erbjudande att prova syrad grädde! Handlade hem syrad grädde i dag, och jag hade tagit upp ett paket färs!
Tänkte göra en omgång med köttfärssås, och tog fram en färspaket från frysen, men oj då! Det var lammfärs! Inget som jag brukar använda! Men det skulle nog bli bra ändå.
Glömmer ju bort min fina hackare!! Inga tårar här inte. En hel gul lök, en stor klyfta vitlök och två chilifrukter som har varit "använda" i en tidigare rätt, finhackades.
Stekte detta glansigt och mjukt.
500 gram lammfärs som jag fräste med löken, en köttbuljongtärning.
Hade några öppnade tacosåser, som jag hällde ner i såsen och lät det puttra.
Halverade lite svarta oliver. Om de var okey? Ja, de smakade inte konstigt i alla fall, men burken har varit öppen ett tag.
Skar ett antal cocktailtomater i klyftor. Dessa var i alla fall nyköpta för dagen!
 
 
 
Hällde i en förpackning syrad grädde, och den skulle omskakas först, och den var nästan som vispad grädde när jag hällde i den. La ut en film på Instagram på det.
Lät grytan puttra sakta ett tag, och när jag smakade av så saknades det något, så jag hällde i lite timjan, citrontimjan till och med. Innan hade jag bara kryddat med salt och svartpeppar.
Det stämmer helt överens med vad som anges på förpackningen, för min "köttfärssås" blev krämig och god.
Kokte ris till, och igår var jag till och med så ordentlig att jag sköljde riset innan (som man ska göra men jag brukar aldrig göra). Varför ska man göra det egentligen?
Avnjöt den goda maten ihop med ett nytt favoritvin, JP Chenet Ice Edition. Supergott! Kvällen kunde inte bli så mycket bättre, i sällskap med premiäravsnittet av Så mycket bättre!
 Hoppas att ni andra också åt gott och hade en trevlig lördagkväll!
Kramis!
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: