Ikväll var det dags för fjärde receptet från Linas matkasse, och den här gången så föll det perfekt ihop med nästa leverans som kommer på måndag. Så jag behöver endast själv tänka på en matlåda till måndag och den lyckas jag nog få med mig hem från Öland på söndag.... där jag ska tillbringa min helg!

Enda nackdelen att jobba nu, är att man saknar den friska härliga sommarluften. Så när jag väl kommer hem, så måste jag ut i friska luften! Tog med mig min bok och en kall öl och satte mig ute på tomten och njöt av solen! Riktigt skönt! Tvättmaskinen snurrade på i källaren, herregud, trosorna är ju slut, så tvungen ju! I alla fall de vettigaste, he-he.....

Men på grund av det fina vädret, så kom jag igång väldigt sent med matlådorna, men eftersom jag har Linas lättlagade matkasse, så går det oftast väldigt snabbt. Kryddade cirka 300 gram kalkonschnitzel med salt och svartpeppar, ja enligt önskemål givetvis. Stekte i stekpannan. Det medföljde två fina schnitzlar, stora så jag fick dela dem för att få rum i matlådan.

Klyftade ½ rödlök och en röd paprika. Halverade 500 gram färskpotatis. I en smord ugnsform med torkad timjan, salt och lite olivolja. Rör om och rosta i ugn 20 - 25 minuter cirka i 250 grader. Glöm inte att röra om under tiden.

Sedan blandade jag ihop det ugnsrostade med grovhackad bladpersilja, ½ burk avrunnen kapris, några pressade vitlöksklyftor (efter behag) och lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Ska sedan serveras med matyoghurt och cocktailtomater (vilket jag har så många av, så jag kan bjuda på imorgon).
Visst var det enkelt och det verkar gott! Lukten av den rostade potatissalladen gjorde mig hungrig, men jag har ätit mig på mätt på.... ja, det vill jag inte nämna här... :)
Så nu har jag två matlådor som räcker veckan ut. Nästa vecka kommer en ny matkasse, och när jag fick recepten idag via mailen, så blev man nästan lite hungrig....
1. Koreansk färswok med lime- och mangosallad
2. Medelhavssandwich med Oumph, babyspenat och päron
3. Fläskkotlett med timjanrostad potatis och dragonyoghurt
4. Sydfransk fiskgryta med nygräddad ciabatta
Men vad är Oumph????

Ja, detta är inte Oumph, he-he. Det är keso och mangoröra. Alltså jag är ju i rensartagen från mina skåp och kyl, frys, så jag tog fram frusen mango, lät tina, mosade bitarna lite och rörde ihop med lite grädde och kanel. Serveras med keso! Det blir säkert jättegott imorgon vid frukostdags!
Man tager vad man haver, sa Kajsa Varg!
Nu måste jag diska upp lite snabbt och sen i säng! Två dagar kvar, sedan helg!
Yes!!
Sov gott när ni väl är där, eller ni kanske redan är där?