Jag delar inte med mig så ofta av recepten nu från mina matkassar, då jag har gått över till Maxis matkasse och de recepten är så barnsligt enkla, så det är inget att dela med sig av. Det är i alla fall mat som gör mig mätt och som gör att jag slipper tänka på vad jag ska laga. Men jag tänker dra ner lite på matkassar, och kanske ha varannan från Maxi och varannan från Linas. Får se hur jag gör, måste tömma lite i skåp och frys nu.

Idag blev det ett recept med pasta och räkor. Hade gärna haft två burkar med räkor...

* Dela och skär bort rotfästet på en fänkål. Skiva fänkål och ½ rödlök tunt. Grovhacka ½ förpackning bladpersilja.
* Fänkålsfräs: hetta upp olivolja och smör i en rymlig stekpanna. Fräs lök, fänkål, ½ förpackning cocktailtomater och 2 - 3 pressade vitlöksklyftor (pressade) på medelvärme 2 - 3 minuter.
* Fänkålsfräs: hetta upp olivolja och smör i en rymlig stekpanna. Fräs lök, fänkål, ½ förpackning cocktailtomater och 2 - 3 pressade vitlöksklyftor (pressade) på medelvärme 2 - 3 minuter.
* Tillsätt 1 dl mjölk, ½ dl vispgrädde, 1 hönsbuljongtärning, 1 tsk vitvinsvinäger och 2 krm chiliflakes. Sjud 4 - 5 minuter. Smaka av med lite salt.
* Blanda nykokt spaghetti, fänkålsfräs, 1 burk räkor (avrunna) och persilja i den använda pastakastrullen. Servera spaghetti al gamberi med 1 påse riven parmesan.
Smaklig måltid!
Blev mycket gott, men som sagt, två burkar med räkor hade inte varit fel.