Lite speltips från juletid.....

Hej hej, nu ska jag försöka komma tillbaka hit. Jag älskade ju att blogga, och jag kan inte sätta fingret på varför det inte har blivit av, nu under två månader. Inte tagit mig tiden helt enkelt. Tänkt tanken många, många gånger, men aldrig kommit till skott. Men nu måste det bli av....
Ja, julbilder är ju lite för sent att lägga upp, men jag tänkte ge lite speltips i alla fall. Givetvis så blev det lite gott i glasen i julas när vi spelade. Det blir så mycket roligare då... he-he, skoja bara. Men för min del så blev det mycket mindre än vad det brukar bli. Syrran fixade god shot till oss som ville ha. Givetvis lite whiskey också... men det var nog det hela.
Dingo! Ett busenkelt spel. Nästan som ett barnspel, och vi lät som en hög ungar när vi spelade det.
Nu ska jag försöka ge rätt spelregler, för det är ju trots allt två månader sedan. Man ska försöka få ihop fem likadana kort. Alla skickar varsitt kort från sin hand samtidigt, med bilden neråt på bordet, åt den som sitter på vänster sida om dig. Alla tittar på sitt kort samtidigt. Sedan fortsätter man så hela tiden, och det ska gå snabbt. När den förste får alla kort likadana, så ska man ropa Dingo och slå med sin hand mitten av bordet. Den som slår med handen sist, får som straff en grön markör från de andra spelarna.
Jag lovar, att man får rätt ont i handen emellanåt. Men roligt var det i alla fall.
Givetvis så spelade vi UNO! Det är mitt favoritspel (ja, för det mesta i alla fall). Den här given var inget bra, så det gällde att bli av med de högsta poängen snabbt innan någon annan gick ut. För er som inte har spelat UNO, så gäller det att ha så lite poäng som möjligt när någon får slut på sina kort. Här hade jag 198, så tur att det var första rundan.
Inget roligt att få ett sånt här kort av spelaren bredvid. Vilket betyder att jag ska plocka fyra kort och får vänta en hel runda innan jag får lägga. Men desto roligare om det är jag som lägger det, så nästa spelare får plocka fyra kort! :)
Det här spelet spelar vi alltid när vi träffas, och givetvis i julas också, och det är ett långdraget spel men rätt roligt och man koncentrerar sig rätt mycket. Ticket to ride heter det, och det finns alla möjliga världsdelar, och givetvis har syster väl alla, tror jag.... Man ska bygga järnväg (för det mesta) mellan olika städer, vilket korten säger som du väljer. Prova vet ja, men det tar sin tid.
Ja, nu har jag till sist gett er mina speltips. Bättre sent än aldrig! :)
Lite fina kattbilder får hänga med i inlägget. Syrrans nyaste kisse, Honey. Så söt!
Mormors nyaste lille kisse, vars namn har jag ingen aning om. Hon har haft svårt att bestämma sig, så jag har faktiskt ingen aning om vad den heter. "Kissen" kanske?
Tredje nya djurmedlemmen i familjen är den här sötingen. Peps är namnet på den här killen, som är syrrans och Kims yngste hund. Ja, som sagt, det är en djurfamilj som jag lever i, och när jag kommer hem till min tysta lugna lägenhet, så är det rätt skönt och jag har blivit mättad av djur.... ha-ha. För det är ju inte bara dessa tre, utan det är tre, ibland fyra hundar till och ett antal katter.
 
Ja, nu är i alla fall ett inlägg fixat, bara två månader för sent, ha-ha, men ni får bortse att bilderna var tagna i julas. Nu ska jag försöka bli bättre på att skriva, för jag vet, att det finns personer som tycker om att läsa min blogg. Nu måste jag i säng! Alldeles för sent! Fastnade ju framför tv 4-filmen, som var så där. Har sett bättre med de skådisarna, Aloha hette den. Men i morgon är det lördag, så då kan jag sova lite längre. Ska vara på gymmet kvart i elva, för kursen och sedan blir det träning i några timmar.
 
Kramis och natti.....
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: