”Klippdykaren”

Just nu är det stiltje för mig gällande bokläsning, men jag har tre lite påbörjade böcker liggandes här i lägenheten. Men när jag har haft en intensiv läsperiod så behöver jag vara utan läsning någon vecka eller två! 
(null)Speciellt efter några intensiva böcker, som den här pocketboken på 600 sidor, som engagerade mig känslomässigt då det rörde sig om en manipulativ man, ja rent av psykopat, som det tyvärr finns för många män som är.. . 🥺
Den här boken baseras på författarens egna erfarenheter men vet inte hur mycket, mer än att hon själv har blivit utsatt för ett mordförsök! Författaren Bibbi Westerberg är från Kalmar (många författare från Kalmar nu för tiden) 😁
Boken utspelas i Kalmar och i Stockholm dit Anna, huvudkaraktären, flyttar efter hon blir förälskad i en man och redan på sidan 120 skrek jag rakt ut: FLYTTA INTE IHOP!! 😤 AKTA DIG FÖR HONOM!!
Jag blev nästan arg på författaren som skrev så här, för jag mår riktigt dåligt av destruktiva män och förhållanden! 
(null)
Anna är en kvinna med en jobbig barndom med en mamma som var psykiskt sjuk, och fadern var dominant och rent av grym många gånger. Mamman blev inlagd och Anna hamnade på barnhem. Så hon har ett tungt förflutet att hantera och dessutom dras hon till destruktiva förhållanden! 
Anna är blind när hon flyttar ihop med John, och ser inte hur han lever, vilket är vanligt för oss kvinnor när vi är så förbaskat kära och tror att vi har träffat mannen i vårt liv! 
Därför jag blev så arg, för jag har själv varit där! 😤🥺
Man får följa Anna från 1998 till 2012, med tillblickarblickar då och då, så man får hänga med mellan åren i boken. 
Man får vara med i hur det är att leva gömd i en lägenhet med knappt något som är ditt eget! Vilket känns svårt att tänka sig nu när jag ligger i mina myskläder i min egna soffa med ett glas vin och tv:n som visar veckans Idol. Ett ljus brinner fridfullt på soffbordet! 

Boken är inte bara dyster, för det finns fina stunder också, som gör att man faktiskt drar lite på mungiporna för sig själv i soffhörnet. 🤗
Boken har en tung story, men nyttig att läsa för det är så här det är för många kvinnor, tyvärr! 
Mycket läsvärd bok! 






Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: