Malmö 3 maj.... och vad betyder det?

Nu är jag lite sent ute med mina blogginlägg, men som sagt, man behöver.....
Vi åkte ner till Malmö 3 maj, jag och min kompis för vår Hollandsresa med Scandorama, vilket var vår första bussresa med detta företag, så vi hade många undringar och förväntningar på hur resan skulle vara! Ja, det var vår första bussresa tillsammans, vilket kan sätta prövningar på vilken relation som helst. 😉
För att slippa gå upp mitt i natten, så åkte vi ner dagen innan istället till Malmö, vilket kändes mycket bra. För vem vill stå på Rasta klockan 03.00 på morgonkvisten och kliva på en buss?? 
Vi bodde på St Jörgens Scandia, vilket var ett hotell som man blev upphämtad vid 8-tiden på torsdagen. 
Vi hade fått två rekommenderade restauranger, och tyvärr så var jag sent ute på det första (får ta det någon gång i sommar kanske?) men vi blev absolut inte besvikna på andra rekommendationen som var en italiensk restaurang som heter Epicuré och det var supergod mat! 😍
Dåvarande meny, och vi valde båda pastarätter... 
Ni som trodde att jag skulle dricka mycket alkohol på den här trippen, ni blir besvikna! 🤣
Carinas rätt, vilket är Ripieni (tror jag)....
Min rätt som är, Pappardelle al Filetto di Vitello. 
Maten var så jäkla god på den här restaurangen! Ingen av oss ville sluta äta, för vi ville inte att maten skulle ta slut, för då skulle det goda ta slut! 
Det är inte ofta man känner så på en restaurang, och då har jag ändå ätit en del på senaste åren. 
Som sagt, det var otroligt god mat på den skånska restaurangen med italiensk inriktining! 
Vi slutade kvällen utomhus, då det var en fin kväll och plats fanns utomhus och med en god tiramisu! Jag fick mig en irish coffee och Carina tog en kaffe. 
Den var säkert helt okey, men som sagt, jag är ingen specialist på efterrätter och ingen större favorit på dessert. Det slutade med att Carina fick ta halva min tiramisu, för den föll mig inte i smaken! 
Som sagt, jag är en kritisk dessertätare!
Det här begärde jag inte, men Carina tyckte att jag skulle beställa en irish coffee! 
Tyvärr så mäter sig ingen från den som jag drack i Barcelona när syrran bodde där!! 
Vi hade en trevlig kväll i Malmö, förvisso bara några meter från hotellet, men det var fint väder, och vi skrattade mycket som vi brukar göra! 
Jag blev bjuden på den italienska måltiden av min goa vän, då det var min födelsedag! 
Jag älskar dig min kära vän Carina! 
Det blev en tidig frukost, efter en lite ojämn natt, men det var en lugn frukoststund trots att det var tidigt och trötta tjejer....
Fördelen med att åka med Scandorama, så kommer de att hämta gästerna på detta hotell och något till inne i centrum, så man slipper tänka på hur man ska ta sig ut till Öresundsterminalen (gudskelov, för det var en rätt lång väg ut till Öresundsterminalen)! 
 
Vi hade haft ett trevligt dygn i Malmö, och det var med en spänning som vi kom till Öresundsterminalen för att se vilka människor som man skulle tillbringa dagarna med och vilken guide vi skulle få. Vi har ju ingen erfarenhet av guide. Vid första anblicken så kändes det lite spooky, men det visade sig vara en superhärlig guide. En mycket speciell kille...