Frälsarkransen - mer om August Strindberg....

Det har kommit en ny bok om August Strindberg, och jag älskade de tre föregående böckerna om "nutidens" August Strindberg, och hur han flyttade från Stockholm, IT-världen (tror jag det var) och lämnade sin bästa och enda vän i Stockholm, Henrik. Han startar upp en secondhandbutik och lär känna människorna i det lilla samhället Hovenäset. 
 
1. Stormvakt
2. Isbrytare
3. Skuggläge
 
Detta är de tre första, och jag rekommenderar verkligen att ni läser dessa böcker. August har nu träffat sin kvinna, Maria som jobbar som polis och de har dessutom fått en liten flicka. Även om jag nu berättar om deras relation, så är det mycket som händer i varje bok. I varje bok så sker ett mord, och på något sätt så lyckas August nästintill alltid bli inblandad i utredningen, även om Maria inte diskuterar fallet med August. 
(null)
I den senaste boken Frälsarkransen, som är skriven av Kerstin Ohlsson (ja alla böckerna är givetvis skrivna av henne), så hittas ett äldre par förgiftade i sitt egna hus. Är det självmord? Har den ena partnern förgiftat sin partner? Eller är det mord? Har de några fiender? Alla säger bara gott om paret, och deras enda son med familj pratar bara gott om det äldre paret, men är det sanningen? Det blir många lösa trådar innan utredningen är klar, men spännande är boken, och läs gärna alla fyra på raken om ni inte har läst dem redan. 
(null)
Boken bestär av lite mer än 500 sidor, men ni kan inte släppa den förrän den är utläst. 
 
Jag hade ett samtal idag med en tjej som hade läst en bok i den här serien, men det var inte den första boken. Hon hade ingen aning om vilken bok hon hade läst. Jag har lite svårt att förstå detta. Hittar jag en bok som verkar bra, och om det finns böcker innan så måste jag givetvis läsa från den första boken. Annars så missar man ju väldigt mycket om hur huvudkaraktärerna har kommit dit där de är i den aktuella boken. Samma sak med en serie! Jag kan ju inte hoppa in hux flux i en längre serie, eller hur? 
 
Tillbaka till bokserien om August Strindberg i nutid.... 
 
LÄS BOKSERIEN! DEN ÄR SÅ BRA! 
🤩🤩🤩

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: