Kaffe med rån - en härlig charmig bok om fem äldre.....

Innan semestern har börjat så har jag läst ut två böcker, varav den ena är Kaffe med rån, skriven av Catharina Ingelman-Sundberg. En mycket härlig bok om fem pensionärer som bor på boendet AB Diamanten, där allt dras in och de får inte gå ut alls, då det är låst hela tiden. De måste be om att få gå ut ifall de har något ärende. Det är otrevligt bemötande av personalen. De får trist och dålig mat, och ingen motion då de inte får gå ut och röra sig.  (null)
Märtha i fronten som börjat fantisera om att råna en bank, börjar planera lite brottsliga saker med sina närmaste vänner på boendet. Hon tror att de kommer att ha det bättre i fängelset med både boendet och maten, och absolut mer motion. Så planen är att göra något brottsligt för att sen bli avslöjade och åka fast. 
 
Alla fem pensionärerna har sina egenskaper, nåja, inte alla kanske (då Anna-Greta har enbart ett gnäggande skratt), men Krattan och Snillet är bra män med bra kunskaper, och Stina bidrar med sitt. 
(null)
Det är en härlig berättelse och man önskar nästan att man skulle ha fått vara med i det här äventyret. Det är korta avsnitt och mycket lättläst. Lite seg kanske i första halvan, men det kan kanske bero på att jag bara läste några avsnitt då och då, då boken var min toalettbok från början, men i helgen så fick den flytta ut från toaletten och var med på balkongen i solen! 
 
CHARMIG BOK OM HUR MAN KAN FÅ SIN PENSION FÖRBÄTTRAD! 😇
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: