Slipkajen där det är mycket god mat...

Vi på jobbet brukar gå ut och äta tillsammans innan vi går på semester, och i år hamnade vi på Slipkajen, där vi har varit några gånger tidigare. Alltid lika gott! 
Jag brukar ha beslutsångest varje gång jag ska beställa mat, men den här gången så var jag bestämd med vad jag ville ha. 
Det är ju inte biligt, men vad är billigt nu för tiden. Trevlig personal, trevliga lokaler och mycket god mat, så då får det kosta lite. 
Jag valde råbiff, då jag aldrig har smakat det. 
Väldigt fint serverat. 
Råbiffen lite gömd under änglarhår av friterad potatis. 
Smakerna var gudomliga i den här rätten! Jag var lite orolig för vad jag skulle tycka om rått kött, men som sagt, äter gärna det här fler gånger. 
Man kan tycka att det kunde räcka med råbiffen, då det är lite dyrt och jag är inte den som badar i pengar, men man lever bara en gång, och jag drack ingen dyr alkohol den här gången. 
Jag valde oxkind som huvudrätt, vilket jag aldrig har provat innan. 
Mycket garnityr på rätten, och även denna rätt serveras mycket tjusig. 
Köttet var otroligt mört, och potatispurén supergod! Kanske lite för mycket spretigt grönt garnityr, svårt att få in i munnen, ha-ha. Smakerna på råbiffen hade mer karaktär och satt kvar i munnen ett bra tag efter, vilket inte oxkinden hade, men den rätten var också väldigt god!
 
Denna restaurang är även specialister på Gin, och de har en enorm dryckslista på olika Ginsorter, så ett tips om ni gillar Gin, att åka dit och beställa någon god Gin! 
 
Så ett trevligt matställe i Kalmar, med god mat, trevlig personal och fint läge vid havet (lite blåsigt utomhus)! 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: