Lite paus....

Har haft lite paus från min blogg nu i några dagar, för jag har helt enkelt inte haft lust. Humöret är inte det bästa vid den här tiden på året, och absolut inte i år. Har aldrig gillat det här planerandet med alla festligheter vid en del högtider, så som midsommar och nyår. Alla ska till varandra och ha det så trevligt, det ska ätas dyrt och festas, ska inhandlas en massa nya nyårskläder etc. Sedan det här med att alla säger Gott nytt år! Samma sak vid julen. Det förväntas så mycket, att man ska ha det bra och trevligt och må bra.
 
Men det är inte alltid så, att alla har dessa möjligheter av olika skäl och anledningar. Själv har jag alltid haft lätt att bli deppig dessa dagar och i år beror det främst på att jag för närvarande är helt singel, och sedan detta med alla förväntningar att man ska ha så trevligt. Det är första gången i mitt liv, som jag sitter helt själv en nyårsafton, och jag är kluven inför detta. Mycket kluven faktiskt. För mig är det en helt vanlig lördagskväll, har inte ens något bubbel för det fanns inte att tillgå dagen innan aftonen.
Men hade inte tänkt att köpa något dyrt bubbel ändå, köpte hem en flaska med gott rosé istället för att ta vid tolvslaget (om jag är vaken, men det är jag säkert). Eftersom jag inte hade några planer inför kvällen, så tog jag det lugnt idag, precis som en vanlig lördag och tog mig faktiskt ut på en rejäl promenad på sex kilometer i en härlig "vårsol", underbart skönt ute, skönt att slippa den här kylan.
 
Var faktiskt rätt trött när jag kom hem vid fyratiden, och tyckte då att det var skönt att jag inte skulle iväg någonstans. Angående kluvenheten inför att sitta själv en nyårsafton, så känns det rätt ensamt för tillfället. Fast jag är singel, så har jag vänner, men alla har sina traditioner med bestämda människor och att komma in där som en singeltjej och blir som femte hjulet, känns inte helt så lätt heller. Från att ha varit sambo tidigare och har haft en tradition som sedan försvann, hur ska man då kunna skaffa sig en ny tradition som singel? Visst, om man vore ett gäng singlar så kunde man det, men nu när de flesta har en partner och traditioner så är det inte lätt. Jag är inte heller den som bjuder in mig själv, så jag får nog skylla mig själv lite.
 
Nåja, nu är det som det är, och min hälsa är inte riktigt som den ska vara, så det är lugnast att ha en hemmakväll. Kunde kanske bjuda in grannen, men nej, är inte på humör för det. Bäst att vara asocial helt själv :) Nu har jag varit lite deppig i mitt inlägg men det har man rätt att vara, för livet är så här. I alla fall för en del. Det kommer att bli bättre sa en vän till mig idag, men när? Ja, man kan väl alltid hoppas. Har en del roligheter inbokade framöver, så det går ingen nöd på mig egentligen, bara ikväll :) lite i alla fall...
 
UPPSKATTADE IDAG: DET FINA VÄDRET
UPPSKATTADE INTE: NYÅRSAFTON
#deppigt - #nyårsafton - #påtvingadensamheteller - #singelliv

Allt började med en lök som inte fanns....

Jaha, imorgon jobb igen, slut på onyttigt ätande och lite ordentliga måltider (kanske). Tänkte göra korv stroganoff idag, och det är världens enklaste och billigaste rätten som finns tror jag. Har endast gul lök, falukorv, lite mjöl, grädde/mjölk, chilisås/tomatpuré/ketchup i min korv stroganoff, men hade ingen lök!!!
 
Då fick det bli Kajsa Varg igen! Kunde ha gått in till grannen och frågat men vad fanken, bra kvinna reder sig själv!
Lite fryst än :)
Färsk pasta!
Nu börjar det tina :)
Nu är det i slutskedet....
Middag ikväll och tre matlådor! Kanske kan ta den tredje på nyårsafton för jag jobbar bara två dagar nu. Smakade av det, och det var gott. Stekte alltså lite falukorv i bitar, strödde på lite mjöl, hällde på grädde/mjölkslattar och sedan den frysta klumpen som var krossade tomater med vitlök i, samt en hög med frysta grönsaker från frysen och lät det puttra lite. Smakade jättegott och inte en enda krydda hade jag i. Så nu är jag mätt och go, och börjar bli trött fast jag inte har gjort något ansträngande idag. Känner mig däremot lite förkyld. Så det blir en tidig kväll för mig, så man orkar med arbetet imorgon.
 
UPPSKATTAT IDAG: FÅTT TAG PÅ MIN GLASBRICKA!
UPPSKATTADE INTE IDAG: ATT KLOCKAN STÄLLS IKVÄLL!
 
GOD NATT MED ER ALLA,
HOPPAS ATT NI HAR HAFT EN BRA HELG,
VILKET JAG HAR HAFT!
 
 
 
 
#korvstroganoff - #mattips

"Micke & Veronica"

Igår var jag och några kompisar på bio och vi såg den nya komedin "Micke & Veronica". Såg verkligen fram emot denna men den hade inte fått så bra recension i vår dagstidning, men det är det sista jag tar till mig för det brukar inte stämma. Det var fullbokat och vi var redo med snacks och dryck!
 
He-he, man ser på hans skjorta att han inte passar in i den fina familjen, och ja resten är en story.
Susanne Reuter spelade den bitchiga i filmen som hon gjorde med bravur, den rollen passar henne.
Filmen utspelas mest på fina västkusten i en härlig miljö, annars bor de i Stockholm. Han är "endast" en snickare och hon är läkare, och ja, ni förstår konflikterna eller hur? De har varsitt barn som inte tål varandra (vem har inte haft det) men de bestämmer sig att tillbringa sin semester på västkusten där även hennes föräldrar bor! De har lovat varandra att vara ärliga mot varandra, och det var innan de körde från Stockholm. Det var mycket skratt genom filmen, lite allvar fanns med, men mest skratt och även lite tårar mot slutet (ja, sån är ju jag).
 
Rekommenderar verkligen den här härliga komedin, mycket sevärd flera gånger om. Kan mycket väl se den längre fram igen. Saknade kanske de många sexscener som man har fått uppfattning via reklamen att det skulle vara med. He-he, men det var med en del i alla fall. Ett tips, tänd inte ljus i sovrummet med en brandvarnare i (skämt bara)....
 
 
#biotips - #mickeochveronica

Ett tvunget intag...

Lördag, underbara lördag, låg alldeles för länge men vad fanken, är ledig! Men inte hungrig, men nödvändigt att äta annars orkar man inte sägs det. Fixade till en standardfrukost för mig när jag väl äter frukost här hemma. Gillade inte utsikten när jag tittade ut här hemma, det var snö!!!! Nej, detta är helt onödigt.
Tanken är oftast att det ska bli en omelett....
Men eftersom jag vet, att jag inte klarar av att göra en fin omelett så blir det så här...
God äggröra med julskinka i och massa ost, men den blev faktiskt lite torr, så jag hade nog för lite grädde i. Jag fick tvinga mig att stoppa i mig allt, men som sagt, ingen matlust alls. Vaknade också lite snufsen idag, men det är nog tillfälligt hoppas jag. Inget vettigt gjort alls idag men vad gör det? Nu inriktning på att fixa mig i ordning för några av mina bästa kompisar kommer in och vi ska gå på bio, ska se den härliga filmen "Micke & Veronica" och därefter en liten pubrunda. Ska bli trevligt. Hoppas att filmen är bra, men tror nog att jag kommer att tycka om den. He-he, många sexscener verkar det som och David är ju inte fel att titta på kroppsligen. Är också lite nyfiken på hur kvällen kommer att sluta :)
 
UPPSKATTAR IDAG: UMGÄNGE MED VÄNNER!
UPPSKATTAR INTE IDAG: SNÖN!!!!
 
HA EN FORTSATT BRA LÖRDAG, BARA SLAPPA PÅ, INGEN STRESS!
#bio - #brunch - #mickeochveronica - #pubrundamedgoavänner