Kyckling i curry med Paulins Supermix!

Alltid trevligt att vara i väg och äta god mat, men när man kommer hem så är det dags för matlådor igen!
 
Har fått tillfälle att prova denna nya produkt gratis via Smartson.
Mycket nyttigt i påsen.
Tinade två stora kycklingfiléer, skar i mindre bitar. Tog en halv rödlök och skar ner, och några vitlöksklyftor också. Kryddade med curry, salt och svartpeppar. Hittade en öppen påse i frysen med gamla grönsaker som fick slängas med. Det gäller att rensa nu i kyl och frys.
Lät småputtra i lite vatten och kycklingbuljong, och en skvätt grädde i. Redde av med lite maizena.
Det var mycket tuggmotstånd i den här supermixen, och jag gillar ju pumpafrön. Jag kokte två portioner men fick ihop fyra kompletta portioner och faktiskt en burk med kycklinggryta till frysen. Brukar inte lägga färdiglagad mat i frysen, men vem har sagt, att man inte kan ändra sig?
Paulins Supermix finns i tre olika kombinationer.
Supermix innehåller extra protein från bland annat gröna linser, black eyed bönor, mungbönor, quinoa och nyttiga fröer såsom pumpafrön och har ett därför en högre proteinhalt än ris, couscous, pasta och potatis.
 

FN har utlyst 2016 till baljväxternas år. Inte nog med att bönor och linser är nyttiga, de är också en vegetabilisk källa till protein. Med Orkla Foods Sveriges senaste lansering av Paulúns Supermix blir det dessutom enkelt att få till en supergod middag. 

Hur kan jag äta nyttigare och hur kan jag äta mer vegetariskt utan att dra ner på proteinet? Dagens konsumenter står inför en rad svåra frågeställningar för att kunna göra rätt val i mataffären. Att dessutom hitta ett alternativ som är ett enkelt att laga och som samtidigt smakar riktigt gott kan vara svårt.  

– Det har funnits en lucka för naturliga och goda alternativ till vanligt ris och pasta på butikshyllorna som vi nu kan fylla. Paulúns Supermix är en spännande blandning av nyttiga råvaror som innehåller mindre kolhydrater än pasta och ris och är samtidigt lättare att laga än andra alternativ med bara bönor och linser, säger Nina Sandström, marknadschef på Orkla Foods Sverige.

Paulúns Supermix innehåller extra protein från till exempel rött råris, mungbönor och röda linser, kräver ingen krånglig blötläggning och har en kort koktid. Den är rik på fiber och innehåller endast naturliga råvaror.

– Ett enklare sätt att äta nyttigt och gott finns inte. Det är bara att koka upp vatten med lite salt och rapsolja, lägg i Paulúns Supermix och låt småkoka i 20 minuter. Perfekt att servera till en bit halloumi eller lax, säger Nina Sandström.

Supermix lanseras i tre smakvarianter:

  • Rött råris med gröna linser, quinoa, brunt råris & pumpafrön
  • Råris med black eyed beans, quinoa & solrosfrön
  • Rött råris med mungbönor, mathavre, brunt råris & solrosfrön
Jag kommer absolut att köpa den här produkten flera gånger. Mycket gott och annorlunda med det krispiga tuggmotståndet. Visserligen lite dyrare än vanligt ris, men så mycket nyttigare!
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: