Går framåt....

Nu torsdag kväll, och jag funderar på att försöka jobba lite i morgon. Känner mig inte tillräckligt sjuk för att vara hemma och jag ska ju röra på mig i den mån smärtan tillåter. Det har blivit lite bättre, men är inte bra ännu. Mindre tablettintag i alla fall. Fördelen är att jag har ingen matlust nu när jag äter dessa tabletter, så jag får tvinga mig att äta lite.
I går försökte jag fixa mig en smoothie, och jag fick sitta ner när jag skulle skära persikan. Gjorde fruktansvärt ont i mitt högerben när jag stod upp, så pallen har använts flitigt dessa dagarna. När jag har rest mig från soffan och gått ut till köket så har smärtan bara flugit på mig innan jag ens har kommit ut i köket. Men det har i alla fall blivit bättre i dag.
Lite kokos i hop med persikan är en perfekt kombination.
Hade tagit upp en laxbit tidigare under gårdagen, och när syrran var här så fixade jag till den sittandes. Tänk, att en sån enkel sak som att fixa till en laxbit inför ugnsbakning ska vara så jobbigt.
Hade en påse i frysen med grönsaker som passade ihop med fisk, så jag slängde på lite såna i ugnsformen. Sedan blev det lite turkisk yoghurt smaksatt av sweet chili till. Enkelt och gott!
Har sovit lite bättre i natt och har inte stoppat i mig massa tabletter, så det går framåt i alla fall. Men jag tog ju min starka medicin när jag la mig i alla fall. Har letat lite på nätet och har hittat lite övningar som kan lindra ischiasbesvär, så jag tog mig ner på min träningsmatta i eftermiddags och låg där och kämpade på. Ärligt talat, så har det känts bättre efter dessa, men visst, det var lite tungt att komma upp till stående, ha-ha, precis som syster sa till mig i går kväll. Hon trodde inte, att jag skulle komma upp alls. När jag låg här på mattan, så kom suget efter att träna och när jag läste en artikel om löpning så blev jag supersugen på att ge mig ut igen. Men jag vet att jag måste ta det lugnt nu. Har i alla fall nu en bokad tid hos sjukgymnast, och får se vad det ger mig. Men dessa små övningar ska jag göra i morgon också.
I dag på morgonen var jag tvungen att äta lite, för magen sa i från och då blev det filmjölk (som kära mor hade rått min syster att köpa till mig), och sedan fick det bli lax i dag också med vitkålsspaghetti. En lätt måltid med väldigt få kalorier. Det tråkiga nu är, att även om jag äter lite så går jag inte ner i vikt. Jag har märkt, att jag måste röra mig om vikten ska ändras. Tålamod!!
 
 Nu ska jag krypa ner under mitt täcke och läsa lite. Har tidigare i kväll planerat lite inför möbelbärande nu i helgen och körandet ner till Lund på tisdag. Ska undvika att bära för mycket, och hoppas att vi får ihop lite hjälp på lördag. Det är ju som sagt, helt fel helg att ha ont. Men det ordnar sig nog.
 
UPPSKATTAT IDAG: LITE MINDRE SMÄRTA
EJ UPPSKATTAT: ????
 
Kram och god natt!
1 Systeryster skriven

Är det en fördel att inte ha någon matlust när du äter en massa tabletter?? Det där låter lite konstigt...

Svar: Ja, givetvis är det en fördel att inte ha någon matlust. Då äter man ju bara det nödvändiga och lite lättare mat. Vill inte gå upp de kilon som jag hann gå ner innan jag fick ischiasen. Måste hålla de i schack, men det är svårt när jag inte rör mig något. Men jag kommer igen....
Gitte

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: