"Stora små lögner" av Liane Moriarty

Det var länge sedan jag gjorde en bokrecension så det är på tiden, att jag börjar delge er mina bra böcker som jag läser. Av förklarliga skäl så har jag inte hunnit läsa särskilt mycket de två sista månaderna men nu är jag på fast plats och ljuvliga sommarkvällar perfekta för att läsa och sedan den sköna semestern!

Boken utspelar sig i två perioder, varvat under hela boken. Man får följa med gällande ett polisärende med lite förhör, och annat prat mellan de olika personerna som lever i Pirriwee. Samtidigt så följer man händelsen från början, när den ensamstående mamman Jane flyttar in till staden med sin femårige son Ziggy. Hon lär känna två kvinnor och deras barn och försöker komma in i samhället med alla de olika konstellationerna som finns i Pirriwee. Hon har ett tungt bagage med sig, som ingen vet om och som hon kämpar med samtidigt som hon försöker sköta sitt arbete och sin sons motgångar i skolan.
 
Hennes två nya väninnor, har sina egna olika familjerelationer men ingen av dem visar något utåt. Madeline är en kvinna som verkligen står på Janes sida i vått och torrt, trots att de nyligen har lärt känna varandra. Samtidigt så kämpar hon i kriget mellan exmaken och sin tonårsdotter. Hon har en underbar man, och två andra mindre barn, som inte gör något besvär. Om hon tycker något är fel så håller hon inte tyst, och hennes man Ed, får ofta trycka till henne på låret eller armen för att hejda hennes uttalande.
Celeste lever rikt och välbärgat med en man, Perry, som reser mycket och då är hon själv hemma med sina tvillingpojkar. Hon gillar att slösa makens pengar, vilket hon får göra, men det är mycket annat som hon inte får göra... 
 
Förutom dessa två väninnor, så får hon en god vän i Tom som har ett café som är väldigt populärt i området där det hela utspelar sig. Jane sitter ofta där och arbetar i den varma härliga miljön med gott kaffe, och hon blir oftast bjuden på mat av Tom. Jane ser honom som en god vän, som är homosexuell.
Hela boken utspelar sig under sex månader innan det är dags för frågesportkvällen. Tidigt i boken så förstår man varför det är ett polisärende men man kan aldrig sätta fingret på vem exakt som är den utsatta förrän man kommer till kapitel 77! Det är en lättläst bok och svår att lägga i från sig.
Rekommenderas starkt att läsa denna, ni kommer att gilla den (om ni har samma smak som jag, det vill säga)...
Boken innehåller mycket värme och humor men också gråzonerna innanför husets väggar och de farliga lögnerna som kan förstöra mer än att hjälpa.
 
Jag rekommenderar även Liane Moriartys första bok som heter Öppnas i händelse av min död, vilken jag tyvärr inte gjorde någon recension på, men den är lika bra som ovannämnda bok.
 
TVÅ MYCKET LÄSVÄRDA BÖCKER!
 
Nu ska jag cykla i väg i kvällssolen och lämna tillbaka den här, som vanligt i sista stund.....

 

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: